2023-11-21
好耐都冇去過 Station 3 café 啦!以前去旅行前最鍾意上嚟呢度傾行程,今次就係因為幫手做婚禮司儀,所以上嚟傾 rundown 。Station 3 是旺角金雞廣場樓上Cafe,地點交通方便,沒有限定用餐時間,可以慢慢坐慢慢傾慢慢食!入門口就可以揀 card name / board game 一齊玩,款式都多,好似返返去大學時期,回味下青春!Cafe乾淨企理,水準好,座位寬敞,空間感大,仲有 party room 可以一大班朋友聚會,kill time 的好地方!現在最緊要性價比高,我們點了兩個晚市套餐,套餐包一杯飲品,可加配沙律和甜品,味道好,價錢親民!套餐加配(晚市)+$38 Salad+Cake田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕田園沙律比較爽口,清新健康。煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉Smoked Salmon Tomato Cream Sauce Linguine $ 132朋友特別推介煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉,煙三文魚質素唔錯,鹹香味滿滿的,香氣四溢。忌廉蕃茄醬汁掛滿扁意粉,份量夠飽肚,非常清新的蕃茄味,扁意粉質地亦都做得唔錯,爽口彈牙,出色!卡邦尼煙肉雜菌意粉Spaghet
+$38 Salad+Cake
田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕
田園沙律比較爽口,清新健康。
Spaghetti Carbonara with Bacon $ 106
卡邦尼醬汁濃郁,係我最愛;煙肉雜菌份量多又好味,意粉煮得恰到好處,軟硬適中。
+$38 Salad+Cake
田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕
藍莓芝士蛋糕🍰
蛋糕質素高,加$38就有齊沙律同埋蛋糕,夫復何求?!
超多款式飲品選擇,我自己喜歡奶昔,最啱秋天飲,賣相又靚,喝了甜甜蜜蜜,好舒服。