2019-03-06 42 浏览
今日落住雨,係因銅鑼灣同朋友搵緊餐廳食lunch,係Timesquare後面登龍街 見到呢間主打食牛扒嘅餐廳,外面睇落裝修好精緻,又好有日本嘅風味,所以就入咗嚟啦。 聽人講依間餐廳嘅牛真係好好食!於是我哋首先叫咗一個Set B 頂級板腱牛扒套餐。佢每一個套餐都會送沙律、飯同埋一個小食今次嘅小食係麻醬豆腐~嗰啲飯上面仲有好多紫菜芝麻,所以唔會驚食白飯好淡味,好細心。依個板腱牛扒五成熟,係餐廳侍應推介嘅。本身都擔心會太生,但係發現熟度啱啱好!好有肉汁,而且口感好好,唔會好un,一食就知係靚嘅牛然後仲叫咗一個香煎鯖魚套餐Set A 好香~個皮煎得好脆,入邊啲肉又好滑!好味道午餐時段一個套餐加$25就有一杯嘢飲同埋一個小食。所以我哋加咗$50有一杯橙汁、一杯椰青水、蜜糖雞翼小食同埋和風紫菜薯條~比想像中好食!😀薯條配牛扒一流呀! 仲有橙汁亦都好新鮮 唔會過甜😋雖然食咗炸嘢,但飲橙汁感覺健康啲哈哈!最後埋單每人$170 牛扒都算好抵食 因為的確好高質素!推薦大家去試下。
頂級板腱牛扒

薯條配牛扒一流呀!

2019-03-06
頂級板腱牛扒