2018-09-16
一向鐘意食海鮮既我聽朋友介紹呢間buffet話好岩我食,咁我就抱住一試既心態去試下。餐廳位於如心酒店九樓,環境舒適,枱與枱中間寬敞,坐得幾舒服。每位客人除左自助餐既食物之外,仲獲贈一客龍蝦加鵝肝多士。龍蝦肉質鮮嫩,鵝肝係我其中一樣最鍾意食既食物。佢地燒至外脆內軟,十分好食至於自助餐食物方面,冷盤有凍蝦,螺,青口,刺身等等,仲有長腳蟹,同其他自助餐唔同,呢到既長腳蟹肉質彈牙。熱食方面有十幾款,除左中式既菜同燒海鮮之外,仲有自制燒味同埋即做既海鮮鍋同燒蠔餅。當中我覺得海鮮串燒同蒸扇貝就最好食喇。最驚喜是有自家製燒味!如果大家都係蠔痴,就唔好錯過佢地既芝士燒蠔喇,每隻蠔都有手臂咁大,燒完唔會太乾仲有鮮味,不客錯過。甜品一向都係女人最愛,呢到既甜品除左有hagan dazs雪糕,十幾款甜品之外,仲有杏仁味好重既燉奶,岩曬靚靚既女士食。一般既飲品都有提供,檸水檸茶,奶茶咖啡都隨便任飲。呢個自助餐我覺得物有所值,呢個價錢係香港應該係最好既選擇,下次朋友生日要再試多次
一般既飲品都有提供,檸水檸茶,奶茶咖啡都隨便任飲。