2021-08-10
超乎我想像既好味👍👍點呀?炸雞好味過韓式炸雞;醬汁好味過印度香料;燒蝦仲爆,好味過日式居酒屋! 撞手神入呢間舖頭一試,舖仔唔大但坐滿咗,後黎留意到原來好多都係印尼人。因為正中?anyway, 我只知因為"好味"😋見menu好多選擇,真係唔識揀,於是就揀啲貼住“必食推介”既……嘩,堅得👍😋😆印尼四大天王飯:雞件、牛腩、花生醬汁雜菜、蝦米雜椒,呢四種食物圍住個飯,有齊印尼人喜歡既机本食材。件雞明明似係雞胸㗎痳,但點解可以做到咁滑既😋?超奇蹟🤣牛腩好腍,味唔係好似我哋燜牛腩咁濃,但係又好夠味㗎喎😉。跟住有個超香花生味既醬放係菜到,我哋最後用黎撈哂飯,佢真係會令你食唔停,香到爆😍😋另外啲蝦米雜椒好香辣好野味,又係停唔到口果隻。👍👍三重芝士炸碎雞飯:咩都唔識就叫嘢食,以為一個飯正就已經好好彩,好開心啦,點知呢個更正。炸雞鬆脆到不得了,裏面唔洗講梗係juicy啦, 我而家先知咩叫真juicy,真係不得了。再加埋三重芝士,更添香濃美味👍虎蝦沙爹:最後加個小食(其實已几飽,佢份量都唔小嘢)因為之前果兩款嘢食比到好大信心我哋繼續叫🤣🤣又真真真surprise, 邊到揾咁好食既燒蝦㗎?個殼好脆,有好特別
虎蝦沙爹:最後加個小食(其實已几飽,佢份量都唔小嘢)因為之前果兩款嘢食比到好大信心我哋繼續叫🤣🤣又真真真surprise, 邊到揾咁好食既燒蝦㗎?個殼好脆,有好特別既醬油搽面,甜甜哋,鹹鹹哋,總之係未食過既好味。記得成隻連殼食好呀,又脆又好好味。佢比咗個醬我哋,全部用哂黎撈飯,唔用黎沾蝦,因為個燒蝦味本身已經令你著迷。真係冇誇張👍👍👍👍
講真,開頭落order時覺得有啲啲貴,但我哋一路食就一路讚,仲覺得好抵!食咗3百几蚊,非常滿足!😍😍仲叫咗兩柸特飲㗎,一柸係牛油果沙冰,另一柸係箭葉果混吉蜜,yummy!