2022-03-10
⭐️SOYmart by 豆乳狂人⭐️📍:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖⏰:2:00pm-10:00pm⭕️:現金、八達通呢間豆漿甜品舖近排好出名😍連我都略有所聞 中午放lunch嘅時候 即刻行去近我公司附近個間買泥試一試🥰 唔係同大家講笑啊 佢哋因為疫情關係兩點開門 兩點已經排緊長龍 好彩我係排第二個🥲如果唔係有排等!!我都等咗20分鐘 食物即叫即整 除非係叫嗰啲樽裝飲品啦🙈 包裝亦都好精美🥡行過一定要試吓!🥜奶蓋布甸燒仙草(豆乳布甸+燒仙草+8.6豆乳+奶蓋+黃豆粉)呢個必飲🤩 奶蓋個層好濃郁 味道鹹鹹地 好重cream味 飲落口感豐富 有層次感 豆味重 個豆乳布甸味道好出 仙草好滑溜 亦有西米係底層😍撈埋一齊飲真係超好飲!🍠鮮芋泥豆花豆花雪白香滑 食到有啲花奶味 微甜 芋泥既份量佔左一半 味道好重 真材實料 兩個人share會好飽飽~🍚拉絲吉列豬扒粢蛋飯黐飯裏邊嘅油炸鬼即叫即炸 卜卜脆 亦都有肉鬆、炸菜起裏面 中間嘅餡料係吉列豬扒 好厚肉 呢個搭配好新奇 份量都好足 好特別我鐘意🥰🧀芝士炸木棉豆腐豆腐炸得金黃香脆 份量都多 熱辣辣 芝士味好香好濃郁 買完外賣拎返去嗰陣 鹹
📍:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖
⏰:2:00pm-10:00pm
⭕️:現金、八達通
🥜奶蓋布甸燒仙草
(豆乳布甸+燒仙草+8.6豆乳+奶蓋+黃豆粉)
🍠鮮芋泥豆花
🍚拉絲吉列豬扒粢蛋飯
🧀芝士炸木棉豆腐
豆腐炸得金黃香脆 份量都多 熱辣辣 芝士味好香好濃郁 買完外賣拎返去嗰陣 鹹香味擁晒出嚟!
🐥酥炸雞軟骨
雞軟骨好酥脆 惹味邪惡🥰