今次介紹呢間超人氣嘅韓國餐廳! 有得任食醬油蟹好吸引~💗入到去已經覺得好有feel 好似去咗韓國旅行咁✨有用米酒砌成嘅心型牆,仲有好韓嘅佈景打卡「舖位」同韓星嘅poster‼️今次我坐嘅位仲可以同IU「一齊食嘢」🥹打卡打到2049🫣店內故意set到燈光又暗暗地又有閃閃波波燈,真係好適合同朋友飲酒傾計食好西~🥹今次揀咗醬油蟹蟹乸,多膏之餘食得出好新鮮冰冰涼涼咬落去果下啖啖都係精華好幸福😂當然唔少得要拎幾隻嚟撈飯,我同朋友食到唔停口 好快就叫下一盤😆醬油系列真係想encore,於是追加埋醬油鮑魚、蝦同埋扇貝,我好鍾意佢個醬油蝦🥹吸收晒醬汁精華好入味,同埋入口滑捋捋,鮑魚就好厚肉,扇貝肉都好大舊,所以好推薦大家追加埋,好yum😭想講除咗醬油蟹,仲有好多都係任食嘅嘢,包括烏冬炒年糕、炸雞、年糕香腸串、飯、罐裝飲品全部都好正,但特別大推炸雞❗️堅係喺韓國食到外脆內軟果種嚟,入面啲肉好juicy,同埋食炸雞又傾計傾到好開心,真係好難唔配支酒飲下囉❗️於是食食下又叫埋韓國米酒😂炸雞➕酒係絕配嚟🥹勁爽😆最後佢哋嘅新產品牛油蒜味蟹🦀係我覺得最有驚喜嘅item,個醬好食到傻🤯😂同埋上菜果下已經聞到好香,仲有同醬
今次介紹呢間超人氣嘅韓國餐廳!
有得任食醬油蟹好吸引~💗
入到去已經覺得好有feel 好似去咗韓國旅行咁✨
今次我坐嘅位仲可以同IU「一齊食嘢」🥹打卡打到2049🫣
店內故意set到燈光又暗暗地又有閃閃波波燈,
真係好適合同朋友飲酒傾計食好西~🥹
今次揀咗醬油蟹蟹乸,多膏之餘食得出好新鮮
冰冰涼涼咬落去果下啖啖都係精華好幸福😂
當然唔少得要拎幾隻嚟撈飯,
我同朋友食到唔停口 好快就叫下一盤😆
醬油系列真係想encore,
於是追加埋醬油鮑魚、蝦同埋扇貝,
我好鍾意佢個醬油蝦🥹吸收晒醬汁精華好入味,
同埋食炸雞又傾計傾到好開心,真係好難唔配支酒飲下囉❗️
於是食食下又叫埋韓國米酒😂
炸雞➕酒係絕配嚟🥹勁爽😆
最後佢哋嘅新產品牛油蒜味蟹🦀係我覺得最有驚喜嘅item,
個醬好食到傻🤯😂同埋上菜果下已經聞到好香,
仲有同醬油蟹唔同,呢款蟹係煮熟咗,
但係完全唔痴肉唔乾,真心大推,要試過先明我講咩😭個醬好味到我攞嚟點埋炸雞食❤️
最後要提下店內真係由韓國人打理,有咩正宗得過呢樣‼️所以真係推薦去食爆🦀🦀🦀
2025-06-11