2015-12-08 749 浏览
估唔到tea set可以用愛麗絲黎做主題,真係被佢既可愛造型吸引左去呀一入到鋪頭就聞到佢啲香薰味,真係有種令人好relax既感覺以Alice in the Wonderland為主題既tea set由呢杯飲品開始呢杯魔幻之茶Drink Me本身係藍色既蝶豆花茶滴啲蘋果糖漿落去,瞬間變左紫色,究竟點解會咁既?好神奇呀!!真係又睇得又飲得!飲完茶就要抽一張卡,每張卡都代表不同既意思重點黎啦!整個alice in wonderland既tea set真係好靚先由最後既松露磨菇芝士火鍋開始,先將符咒放落火鍋度符咒以糖霜整既,再用火槍燒燒佢燒完後可配上麵包食!火鍋菇味好香濃咸點方面仲有帶子,蝦,青口,煙三文魚,法國蝸牛,紫薯,芝士等等食完咸點就到甜點時間一堆造型可愛既甜點,全部配合番愛麗絲既主題甜點係茉莉花味,好香,不過較甜但整體比食客多重體驗,又有得玩,又有得食,仲有得比相機食先真係好有趣!
一入到鋪頭就聞到佢啲香薰味,真係有種令人好relax既感覺

魔幻之茶Drink Me
呢杯魔幻之茶Drink Me本身係藍色既蝶豆花茶
真係又睇得又飲得!

飲完茶就要抽一張卡,每張卡都代表不同既意思
Alice in Wonderland tea set
先由最後既松露磨菇芝士火鍋開始,先將符咒放落火鍋
Alice in Wonderland tea set
符咒以糖霜整既,再用火槍燒燒佢
松露磨菇芝士火鍋
燒完後可配上麵包食!火鍋菇味好香濃

食完咸點就到甜點時間
Alice in Wonderland tea set
一堆造型可愛既甜點,全部配合番愛麗絲既主題
甜點係茉莉花味,好香,不過較甜

但整體比食客多重體驗,又有得玩,又有得食,仲有得比相機食先
真係好有趣!

松露磨菇芝士火鍋