2022-06-12
一入門口已經感受到日本嘅傳統氣氛。有一個熟識嘅日本燒爐,長長的走廊入面,有紅紅嘅楓葉。🍁🍁🍁,好似置身於京都嘅感覺。餐廳嘅位置都好闊落,好舒服。適合三五知己朋友喺度傾計暢飲。榻榻米設計,京都鴨川嘅納涼榻😍😍 #A4宮崎和牛壽喜燒+棉花糖🍬🐮🥩☁️一定要講下呢一個吸睛既主角。棉花糖絕對係呢度菜嘅打卡位。油脂均衡嘅宮崎和牛配上甜甜嘅壽喜燒汁,配合融化嘅棉花糖味。入口即溶😍😍妳食菜嘅,你都會好開心,因為入邊充滿左大量日本嘅蔬菜。 ⭐雞全翼一夜干🍗每次去日本居酒屋,我都一定會食呢一道菜。真係百食不厭。 ⭐雞軟骨🍡脆卜卜嘅雞軟骨嘅造型同平時嘅雞軟骨造型唔同,好似恐龍骨🦴,好特別。 ⭐月見免治雞肉🍢來自日本嘅消毒蛋🥚醬汁配上必食食,雞肉入邊有雞軟骨一齊,咬落口感脆卜卜。 ⭐一瀧唐揚炸三瀨雞🐔呢款賣相好特別。唔講真係唔知係炸雞黑色嘅造型,外面嘅炸粉配合咗墨汁。🐙🐙上少少沙律醬同埋七尾粉。 ⭐一瀧布甸🍮香滑布丁一定要試,透明嘅雞蛋殼器皿,蛋🥚味香濃。 ⭐抹茶雪糕🍨置身於京都,又點可以少得抹茶嘅雪糕,抹茶味嘅比例比牛奶多,食落特別甘口!🍵🍵 飲品🍹葡萄梳打&Yuzu Delicious我誠意推介要食下呢杯
#A4宮崎和牛壽喜燒+棉花糖🍬
⭐雞全翼一夜干🍗
每次去日本居酒屋,我都一定會食呢一道菜。真係百食不厭。
⭐雞軟骨🍡
⭐月見免治雞肉🍢
⭐一瀧唐揚炸三瀨雞🐔
⭐一瀧布甸🍮
香滑布丁一定要試,透明嘅雞蛋殼器皿,蛋🥚味香濃。
⭐抹茶雪糕🍨
飲品🍹
葡萄梳打&Yuzu Delicious
我誠意推介要食下呢杯Yuzu Delicious!面層有泡泡飲落口感好特別。好Creamy,忍唔住,飲多咗😂