晚市放寬,繼續刷餐勁嘅,我就梗係選擇打邊爐,唔使喺屋企洗黎又洗去!今日去咗沙田分店嘅牛大人,點左極上和牛吃到飽。湯底方面,今日就嚟個清清淡淡嘅選擇:阿嬤養生濃湯鍋,雞湯底鮮甜濃郁,既有杞子,又有豐盛嘅蔬菜,頭啖湯飲落有少少藥膳嘅味道,稍後用嚟煲海鮮真係最佳選擇!肉類叫咗油花冇咁多嘅安格斯特選牛板腱同澳洲和牛M5牛肩卷,兩款紋理都相當清晰,食落都偏向細嫩!反而值得推薦嘅有多種海鮮:沙白無沙,蜆肉飽滿厚實,鮮甜海蝦爽口彈牙,台灣鱸魚片味道較清,淥一淥拎上嚟入口夠嫩滑,識落新鮮唔腥口!丸餃方面,推薦台灣蛋餃同福建燕餃,呢兩款都比較少見,放入鮮甜嘅湯底,份外好味!仲有必點嘅干貝鮮魚漿,瑤柱一絲一絲好香口。最好食嘅莫過於餐廳送嘅M9牛肉丸,爆曬汁之餘仲非常彈牙添~記住仲可以去埋自助區,嗰度仲有好多款式嘅自選配料、丸類、蔬菜任君選擇。飲品方面更加係包羅萬有,我就推薦餐廳嘅手工冷泡茶:菊花普洱、白桃鳥龍、洛神花茶都非常清涼又可以解油膩。最後,仲有甜品作結添,仲要係我最鍾意嘅Movenpick雪糕,今餐真係好滿足呀!鍾意飲啤酒嘅,都可以單點㗎!