2020-05-08
經朋友介紹,一行四人去左嘆甜品食糖水。入到舖頭,店員有禮,店面整潔,無異味,冷氣夠。枱面有酒精搓手液,呢期怕菌,一坐低就即刻消毒洗手,再加上枱面無糖水舖黐立立嘅感覺,很好。 夏日炎炎,天氣悶熱,我就叫咗個楊枝甘露。楊枝甘露 $33芒果新鮮,就咁睇落好似好細碗,其實個碗好深,又足料。西柚新鮮,有該有嘅澀味同甜味。美中不足係我覺得個糖水唔夠凍。呢個價錢有如此質素已經好好。小雞拼盤 $40雞全部都係雞,食左兩件我覺得冇咩特別。小食拼盤 $51其實我覺得呢碟唔值$51,而且薯條唔脆,係淋嘅。特濃阿華田心太軟 $48呢個係朋友叫嘅,我覺得幾抵,阿華田口味有創意,而且有香港特色。如果唔係依家非常時期,我都會叫佢分一啖俾我食。唯有下次有機會我再去試。法式焦糖燉蛋 $43呢個係朋友叫嘅,佢話幾好食。雪糕係豆腐味。特濃朱古力沙冰 $29呢個係朋友叫嘅,好似幾好飲,賣相又好,而且唔貴,有機會想試下。朋友係熟客所以打咗九折,個人覺得就算唔打九折都算抵食,畢竟食物質素唔差。
入到舖頭,店員有禮,店面整潔,無異味,冷氣夠。
夏日炎炎,天氣悶熱,我就叫咗個楊枝甘露。
楊枝甘露 $33
小雞拼盤 $40
雞全部都係雞,食左兩件我覺得冇咩特別。
小食拼盤 $51
其實我覺得呢碟唔值$51,而且薯條唔脆,係淋嘅。
特濃阿華田心太軟 $48
法式焦糖燉蛋 $43
呢個係朋友叫嘅,佢話幾好食。雪糕係豆腐味。
特濃朱古力沙冰 $29