2023-06-05
同朋友喺尖沙咀食完飯需要搵個地方食返啲甜品傾吓計一早喺網上成日見到大家打卡嘅水墨畫風飲品去咗book mark咗好耐嘅茶墨飲嘢同食甜品茶墨喺The One嘅5樓,位置好方便,亦有座位坐低食飲品選擇琳瑯滿目,有而家大家趨之若鶩嘅芋泥同埋麻糬,都有清爽嘅水果茶,仲有gelato 可以食選擇困難症嘅我揀咗一輪,最後決定飲麻糬芋泥茉莉鮮奶綠麻糬芋泥茉莉鮮奶綠飲品唔止賣相好靚同網上面打卡嘅一樣味道亦都唔錯,唔會死甜,芋泥口感幼滑,麻糬好有煙韌口感,飲完一杯好飽足蛋糕清香柚子芝士蛋糕蛋糕有清新柚子香,亦充滿芝士味#香港美食#foodiehk#hkigfood#hkfood#食好西#hkfoodlover#hkfoodporn#hkfoodstagram#thkfoodie #香港美食#相機食先#hkfoodsnap#hkfoodshare#hkfoodpic#手機食先#852food #foodhk#hkfoodstagram#一路食一路post#香港好去處
需要搵個地方食返啲甜品傾吓計
一早喺網上成日見到大家打卡嘅水墨畫風飲品
去咗book mark咗好耐嘅茶墨飲嘢同食甜品
茶墨喺The One嘅5樓,位置好方便,亦有座位坐低食
選擇困難症嘅我揀咗一輪,最後決定飲麻糬芋泥茉莉鮮奶綠
麻糬芋泥茉莉鮮奶綠
飲品唔止賣相好靚同網上面打卡嘅一樣
蛋糕
清香柚子芝士蛋糕
蛋糕有清新柚子香,亦充滿芝士味
post#香港好去處