2021-01-31
✨我好鍾意食班戟❗️無論去到邊見到有班戟都會想試,今次介紹呢間位於尖沙咀K11藝術館,人氣都算高既[PAN de PAIN],佢地既班戟採用日本麵粉同3.6牛乳,而且賣相相當吸引,見人龍唔算好長,一於試下‼️.🌟.💬Strawberry Signature Pancake 🍓$88呢款班戟賣相勁吸睛!小朋友同大人見到都會好開心!又靚又精緻💯!講番味道,呢款班戟既cream真係多,除左班戟夾層有滿滿既士多啤梨cream之外,碟圍邊都有心心圖案既士多啤梨醬!仲要整得好靚加晒分🥳!加上士多啤梨果肉算甜,班戟又軟綿,整體味道唔錯❕微酸甜咁,值得一試❗️.🌟.💬Uji Matcha Soufflé 🍵$95呢款日式疏乎班戟雖然好鬆軟,但厚度偏薄,有微蛋香但唔算味濃🤨,中間切開有點過濕唔夠熟,空氣感一般!至於抹茶醬味道ok,微微甘香不會好甜,整體黎講味道可以,但疏乎厘我唔係太鍾意中間太濕影響口感🤷🏼♀️!.🥤Mike Pudding Strawberry Yogurt Latte $48...📍 PAN de PAIN Pancakes & Sweets (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1
🌟
🌟
💬Uji Matcha Soufflé 🍵$95
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖