餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

《🌞賞心悅目顏色又靚嘅健康夏威夷輕食料理》昨天拍拖日,出咗成日街☺️周圍搵有咩好食~上星期去咗深水埗見多咗好多文青小店,好多cafe、輕食,多數啲餐廳都set up埋outdoor位置,有啲仲可以帶埋🐶🐱嚟添~見近排多咗「夏威夷飯」,開頭上網睇覺得係「車仔飯」咁,自己揀材料任意配搭。事實都係嘅,你可以自己加唔同嘅top up又或者按佢suggest嘅直接揀就不用再諗啦~🍣ONO🍚💰$98食材有三文魚, 室溫青瓜, 雞蛋絲, 皇帝蟹棒, 果仁醬, 芝麻 嘅魚生飯-開頭冇好大期望,因為未食過,又諗住都係普通魚生飯咁啫一食非常有驚喜😍佢唔係一般嘅魚生飯,佢係落咗好多沙律醬撈埋啲材料嘅魚生飯!其實有沙律醬已經好好味,好開胃,佢所有材料佈滿成個碗,超多料!我仲加埋牛油果添,自我感覺好健康🤣睇佢個碗咁大,開頭驚食唔晒,原來佢份量係目測嘅半碗,咁份量就啱啱好!好食到我食晒成碗!壽司飯都有沙律醬,超好食😋🉐推介🉐🍣Nalu🍚💰$98食材有八爪魚, 櫻桃番茄, 甜粟米, 和式青葱, 皇帝蟹棒, 辛味蛋黃醬, 芝麻, 辣椒碎 嘅魚生飯-呢款係加咗辣嘅魚生飯,味道出奇地好!又係落咗好多蛋黃醬,好開胃,味道少少
《🌞賞心悅目顏色又靚嘅健康夏威夷輕食料理》

🍣ONO🍚💰$98
開頭冇好大期望,因為未食過,又諗住都係普通魚生飯咁啫

🍣Nalu🍚💰$98
呢款係加咗辣嘅魚生飯,味道出奇地好!又係落咗好多蛋黃醬,好開胃,味道少少辣都好開胃,staff仲提我哋將青檸吱汁出嚟一齊食,可減沙律醬嘅膩,但我唔落都覺得好正已經🤣材料好多~八爪魚爽口,粟米好甜,成個組合好match!最最欣賞佢嘅皇帝蟹棒,佢係撕成絲再搓成一團,放係魚生飯上係一個好吸引嘅點綴、食落口感好好👍🏻2碗仲有一片炸蓮藕片裝飾,又靚又好食👍🏻完全會為咗呢2個飯再嚟!🉐推介🉐

🥢Golden Crab Roll黃金炸蟹卷🦀💰$68
望落係越式炸絲網春卷,配上芥末醬,少少刺激,好開胃

💰$276/2ppl
🚩Poke Go (深水埗)
📍深水埗大南街211號地舖

2021-11-21