2017-12-11
一踏入電梯已經感覺自己好似喺日本搵食一樣, 一些銀座嘅上樓日本料理就係咁樣格局 心理上亦都非常期待陣間嘅日本料理 和式嘅裝修同埋佈置,令你有如置身日本嘅感覺!兩個女仔食日本嘢係最好嘅,當打開個menu 發現林林總總太多選,最後我哋都係選擇咗omakase 交畀廚師幫我哋諗前菜首先係三文魚子配秋葵感覺清新健康 再來一客,柚子汁配海蜇頭, 海蜇頭爽脆,柚子汁配合得啱啱好刺身拼盤一睇已經都知每一樣嘢都十分之新鮮, 拖羅更加係入口即溶滿口油香, 美味嘅油甘魚同海膽更加唔需要多介紹, 後來老闆介紹話佢哋嘅刺身魚生係逢一三五日本空運到港, 所以唔怪得知可以食到咁新鮮嘅魚生 出乎意料之外 刺身拼盤之後係香箱蟹 蟹子與蟹膏,鮮甜,蟹味濃郁 一個字鮮烤物出場係美味嘅鵝肝外脆內嫩, 如果鍾意食鵝肝嘅朋友就知道,鵝香同油香夾雜出嚟嗰種難以形容嘅美味, 要去試嘅朋友記得要連埋塊紫蘇葉一齊食鵝肝,出奇地配搭得咁好!! 再來就係烤和牛 食到呢度已經十分之飽, 但係仲好期待,廚師為我哋準備中嘅菜式最後出場嘅係魚湯烏冬, 魚湯每日只供應40碗, 奶白色嘅魚湯,入口鮮甜,不添加味精,連一點腥味都冇, 飲完都覺得自己皮膚
最後出場嘅係魚湯烏冬, 魚湯每日只供應40碗, 奶白色嘅魚湯,入口鮮甜,不添加味精,連一點腥味都冇, 飲完都覺得自己皮膚靚咗
論食物質素,價錢,新鮮程度,裝修, 同服務 ,物超所值這四個字都不能夠形容今次嘅體驗, 我絕對畀佢五星級!! 亦都推介我一班鍾意食日本料理嘅朋友去試一試
埋單之後,佢哋嘅員工仲送我哋出門口同我哋等埋lift, 親切嘅笑容同窩心嘅服務,今時今日嘅香港實屬少見