2015-06-29
其實我住响半點心茶座附近, 之前試過一次, 雖然係貴, 但味道確係唔錯, 上個月見到有做團購, 即刻買咗幾張嚟打算約狗友一齊去食...不過去之前幾日, 打極電話都無人聽, 中午, 下畫, 夜晚都係無人聽, 再上open rice睇, 先知有咁多負評, 個心己經沉咗一下, 但俾咗錢無理由食唔到架嘛, 唯有星期六同狗友行過去睇下啦, 見到有個男人, 相信係老闆, 咁就同佢講打咗好多日都無人聽, 佢好好人, 即刻同我預訂星期日o既booking...咁我哋就一行四人, 再加兩隻大狗坐响出面, 其實睇完啲食評, 對嗰餐都無咩期望, 但求唔嘥錢填飽個肚就算, 亦都希望唔好撞到食評中o既婆婆就己經好好 當晚八點入座, 有好多客幾乎坐滿, 因為有兩隻大狗, 所以我哋就坐咗响出面, 人係忙啲, 啲嘢食都上得都唔算耐, 15分鐘左右啦, 啲熱辣辣o既腸粉上先, 叫咗個义燒腸, 啲义燒唔算多, 但啲皮就好滑又薄, 值得一讚, 最讚o既係鼓油、麻醬、甜醬都係鋪頭自己調味出嚟, 同出面食開好唔同, 下次去可以試下仲叫咗蝦蛟 (蝦夠新鮮,皮夠薄)、燒賣、雞包仔(包軟熟, 但涵好少)、鳳爪排骨飯 (飯香排骨滑)、
仲叫咗蝦蛟 (蝦夠新鮮,皮夠薄)、燒賣、雞包仔(包軟熟, 但涵好少)、鳳爪排骨飯 (飯香排骨滑)、牛肉 (無特別)、蘿蔔糕 (比之前好食, 之前食過比較粉, 而家口感好好多)、鵪鶉蛋燒賣 (賣相味道都唔錯)、古法馬拉糕 (我至愛, 比出面食o既無咁甜, 同埋好軟熟), 總括嚟講都好!
我哋4個點咗兩次嘢食, 己經好滿足, 所以嘢都超乎我意料之外, (講真, 睇完之前食評, 本身都不抱期望)相信老闆睇到之前食評己經作出咗改善, 只係聽電話方面仍有改進空間啦!