之前行過t.o.p見到依間燒肉2小時放題做緊買一送一優惠,就吸引左我今次約埋朋友過黎食😆,好彩都冇失望🤪。依間係日式放題餐廳,主打燒肉放題,肉類、海鮮、小食、麵食、甜品都仼食,更有埋刺身放題!整體來講我覺得每樣都唔錯😳😳👍🏻。可以再戰!🤣.放題有分4個不同等級,分別係《雪》、《雲》、《霞》、《雨》,價錢由最平$198去到$688,可以因應番自己需要選擇等級。我就簡左《霞》😋😋✨另設加一-🤍《霞》 $398坐低左之後店員好細心解釋點調教燒爐,之後好快就送上左頭盤,有熟成M5和牛西冷、芝士雞腿肉、韓風醬油牛助骨、鮑魚、比目魚同刺身等。食完之後就可以QR code 落單。刺身方面,頭盤除左有三文魚、北寄貝、帶子、鮑片外,仲有2隻牡丹蝦,牡丹蝦蝦肉極甜,口感細綿,不過牡丹蝦就唔係仼食既,而其他刺身整體黎講都係新鮮既😍。肉類方面,其中我最鍾意既就係韓風醬油牛板腱,油花極為豐富且均勻分佈,軟嫩甘香,加上醬油味道,令人食不停😋。整體黎講,普遍肉類質素都係高上位置,肉質鮮嫩又帶有嚼勁🥰🥰。而小食方面,依個真係要重點讚❗️好多放題店因為主打刺身/肉類多,就會忽略小食嘅質素,依到既小食種類其實都幾多,而且全
✨另設加一
🤍《霞》 $398

而小食方面,依個真係要重點讚❗️好多放題店因為主打刺身/肉類多,就會忽略小食嘅質素,依到既小食種類其實都幾多,而且全部都好有質素,例如香芋丸,唔會炸到腍哂,一黎到係超級熱,咬落香脆有聲,比起岀面小食店賣緊$16/3粒既仲要好食!而最特別係有炸網絲春卷同炸蝦多士,網絲春卷餡料真係有足料既蝦仁,金黃色既網皮包著爽彈既蝦肉,同越南店食既水平一樣!而蝦多士香口惹味,炸到金黃色既麵包包著彈牙甜蝦,入口酥脆鮮甜😍😍。

甜品方面,當日就得小量甜品,有香蕉冰卷、綠豆和果子、明月冰卷,如果唔啱食都唔緊要,雪櫃有雀巢雪糕同埋韓國雪條,總有一款啱你心水。
環境:8/10
服務:8/10