2021-04-19
係葵芳新都會廣場五樓開左間專係食豬既專門店 佢係有晒唔同豬既部位 開左咁耐 一直都好想試下 睇佢Menu已經覺得好吸引好想試 佢宜家仲每逢星期一做梗優惠 主餐牌買一送一 叫一個送一個 俾貴個個既價錢送平個個 仲可以揀埋一模一樣 感覺上好抵食 原價佢真係唔平 見佢難得做優惠 就即刻book枱去試下 我地星期一夜晚差唔多六點鐘去到餐廳 當時餐廳只係得一枱 可能時間仲早 啲人未開始食晚餐 餐廳環境唔錯 都幾大下 感覺幾舒服 餐牌選擇有好多 有小食 意粉 扒 飲品同甜品等等......咁我地一直都想試佢地既斧頭豬扒 睇幅相真係覺得好正咁 就直接叫左兩個都係斧頭豬扒 再叫左個小食分享併盤 見呢個小食分享併盤入面有好多唔同款既小食 可以試晒咁多款唔同既小食 同埋都好多人叫 咁就試下啦好快兩個主菜黎喇 烤斧頭豬扒配煙肉椰菜仔 薯條 一上到枱 我地真係嘩左一聲 賣相好令 豬扒好厚身好大舊 之前食過其他餐廳既都未見過會有咁大舊 薯條係粗薯條 味道正常 但個斧頭豬扒就有少少失望 佢係比較乾身 冇乜肉汁 另外有幾粒煙肉椰菜仔我覺得比較硬 我就麻麻地 朋友都話食到有少少苦味 最好味竟然係個汁 黃色既汁入面仲有
好快兩個主菜黎喇 烤斧頭豬扒配煙肉椰菜仔 薯條
一上到枱 我地真係嘩左一聲 賣相好令 豬扒好厚身好大舊 之前食過其他餐廳既都未見過會有咁大舊 薯條係粗薯條 味道正常 但個斧頭豬扒就有少少失望 佢係比較乾身 冇乜肉汁 另外有幾粒煙肉椰菜仔我覺得比較硬 我就麻麻地 朋友都話食到有少少苦味 最好味竟然係個汁 黃色既汁入面仲有啲果肉 食落似係蜜桃味 甜甜地 呢個真係好有驚喜 斧頭豬扒點返少少汁會好食啲
小食分享併盤有八樣野 有蘇格蘭雞蛋 係好似炸蛋咁 外面炸粉包住隻雞蛋 食落鹹鹹地 味道唔錯
有幾塊豬皮脆片 食落似係炸過既蝦片 冇乜特別
有幾塊脆豬肋骨 酥脆魷魚圈 仲有一堆薯圈 我同朋友都覺得呢三樣小食係最好食 最正常
有兩個迷你牛肉漢堡 呢個又係比較失望 塊牛肉食落又乾身又硬 完全冇味
雞翼同蟹餅就正正常常 冇乜特別
呢個小食併盤係可以唔洗叫 大部分小食食落都係冇味 一定要點汁先好味 但佢本身跟個啲汁食落又怪怪地 一個係好辣既汁 一個係食落唔知咩味 個人覺得係怪味 另外一個係墨西哥醬 呢個應該叫做正常少少
整體黎講 環境真係唔錯 但食物就普通左啲 味道正常 唔難食 有優惠黎食就真係幾抵既 但正價既話真係偏貴 所以食一次就夠了 但值得一讚既係餐廳既員工服務態度真係好好 好有禮貌 好滿意
斧頭豬扒
斧頭豬扒