2018-09-21 124 浏览
一向懶得寫食評嘅我好耐無出旺角,難得出嚟就上open rice 搵間好野食,見呢間鋪標到明no.3 收藏,又多 Lam lam脷,諗住實無死,點知嚴重中伏,唔寫唔得!lunch 時間上到去,好多人,但得兩位同事招呼十幾張枱,見好多人係枱度呆等,我都叫咗好耐先得閒理我幫我落單,叫咗個龍蝦芝士濃湯配流心豚肉卷燴飯,嚟到變咗龍蝦芝士濃湯配溏心蛋+日式叉燒“湯”飯,賣相樣衰。。。落錯單唔緊要,我係雜食者咩都食,燴飯變湯飯都算!我當湯飯食!三片叉燒凍嘅,大廚應該諗住啲熱湯將佢整返熱呱,半隻溏心蛋係碗飯唯一正常嘅食物,跟住試下個名為燴飯嘅湯飯喇,毫無龍蝦味嘅湯,我完全唔知食緊咩,總之好難食,再而見到兩細條假到爆嘅蟹柳,係好似擦膠咁樣,硬實實無可能撕到一絲絲出嚟嘅勁假蟹柳,出名垃圾口嘅我食咗幾啖頂唔順放低$102走人,無飲品,因為我只散叫一個飯,午市$102食啲咁嘅垃圾,幾無要求都好,似乎過分得滯!

2018-09-21