📍荃灣想搵咖啡廳與朋友相聚🧩非常建議前往南豐紗廠! 大部分餐廳都空間感十足,舒適休閒。經過見到有間貴族藍灰調咖啡店幾特別,晚市套餐價錢合理,主要以西餐輕食貝果為主。 餐廳都係寵物友善餐廳,旁邊有精品雜貨小店舖,食完飯仲可以行下tim! 🌀 綠野貝果 The Uniek 餐廳Signature!🪙 火箭菜化身藤蔓,加入花瓣 +無花果+士多啤梨後猶如一個小花園🌳。脆口Bagel 夾住滿滿配料,底層麵包抹上芥末醬及牛油果醬,再放上蕃茄同超厚身蟹柳炒蛋😍,仲再加多層牛油果醬。牛油果蓉🥑份量多,口感綿密入口即溶。 🌀 帆立貝珍珠帶子龍蝦汁意大利飯晚市套餐均配有前菜凱撒沙律及是日餐湯。沙律菜灑上芝士粉及麵包粒🥖清新開胃。餐湯為周打蜆肉湯,口感Creamy 濃郁。米粒偏硬身煙韌,朋友表示龍蝦鮮味明顯,索曬落米粒之中! 🌀 意式蛋糕咖啡 & 奶蓋青蘋果綠茶我個人特別鍾意青蘋果梳打🙋🏻‍♀️ 綠茶帶淡淡青蘋果香氣 非常清新~ 而tiramisu latte 朱古力味更濃烈 賣相啱哂打卡
📍

🌀 綠野貝果 The Uniek