2009-04-13
上次喺沙田經過一間Ruby Tuesday,聞到好香、好似好好味,咁決定試吓屋企附近嗰間。我哋今日就去咗太古嗰間食lunch,打埋電話去訂枱就知道我哋幾keen啦!十二點半去到無乜人,招呼十分美式,一入去就大把人同你say hi,驚死你會走咁,以前喺英國住就最怕哩種服務,食得唔自然又要應付嗰d懶friendly嘅招待,怕怕!Anyway,因為一早睇咗openrice嘅reviews,所以有晒心水想食乜。睇咗個menu都有少少嚇親,好貴喎,食件burger都要百幾蚊,我本來諗住要mini burgers,因為唔想食太飽,但mini burgers 同一般burger同價,有d仲貴過大件burger。最後老公叫咗個colosal burger, 我要咗雞漢堡The Ultimate BBQ Chicken Burger,等咗一陣就有得食,睇相就知無乜特別,百幾蚊食個包,不如去麥記,起碼仲有得shake吓,加埋一就三百碼食兩個包、無頭盤、無飲料,話唔貴就假!