2019-09-16 98 浏览
有弟弟的姐姐最幸福 細佬帶左我去銅鑼灣鐵人旨花食廚司發板。今次我地就揀左 發板。餐廳既環境都幾有日本感覺,廚師發板區主要以粉紅色同白色花做裝飾。另一區仲有鐵板燒可以品嚐Tim 前菜拼盤赤貝配以生蝦 口感豐富 赤貝爽口 生蝦鮮甜 加以青瓜醋做配搭 即刻提升鮮味 酸甜開胃日本蕃茄非常清甜 配以少少海鹽 松葉蟹(推介) 用蛋黃醋調味 重蟹味之外 仲有啖啖蛋黃醬味———拖羅 (大推)師傅特登拎左成舊拖羅比我地睇 超粉紅色 食慾大增 呢個拖羅超級推介 重魚油香 做到入口即溶感覺 回味無窮怕膩仲配左日本白玉粟米 似甘庶味解膩 ———黑松露廣島蠔(推介)蠔大大粒 夠creamy 弟很喜歡上面黑松露醬 我就覺太濃 有少少搶左味———A5和牛他他配餅底(推介)牛味香濃 同餅底都夾 ———原隻龍蝦刺身(現場表演即切) 大推以前都有食過龍蝦刺身,但冇咁厚肉彈牙,係一口一啖龍蝦肉,放左係鹽板上可以稍微拎少少調味————汁煮金目鯛(推介)魚肉好滑又入味 食得最係靚魚 個汁調得岩岩好 唔會太鹼大淡—————海膽 配以淮山蓉同魚子 海膽新鮮 creamy————-鮑魚 旁邊啡色係鮑魚肝食落似蟹膏 稍嫌鮑魚硬左少少
有弟弟的姐姐最幸福 細佬帶左我去銅鑼灣鐵人旨花食廚司發板。

今次我地就揀左[旨花] 發板。餐廳既環境都幾有日本感覺,廚師發板區主要以粉紅色同白色花做裝飾。另一區仲有鐵板燒可以品嚐Tim

前菜拼盤

師傅特登拎左成舊拖羅比我地睇 超粉紅色 食慾大增

呢個拖羅超級推介 重魚油香 做到入口即溶感覺 回味無窮
怕膩仲配左日本白玉粟米 似甘庶味解膩
———
黑松露廣島蠔(推介)

———
A5和牛他他配餅底(推介)
牛味香濃 同餅底都夾

原隻龍蝦刺身(現場表演即切) 大推

————
汁煮金目鯛(推介)
魚肉好滑又入味 食得最係靚魚 個汁調得岩岩好 唔會太鹼大淡

深海池魚
赤鯥魚
鰈魚邊 入口即溶

鵝肝吞拿魚茸飯
呑拿魚蓉係即dok 新鮮 鵝肝油脂重 一口 鵝肝一口呑拿魚飯正

甜品 柚子雪ba
酸甜清爽 完美作結