2017-09-28 124 浏览
上星期六,同上海朋友食完個light lunch後,要等小寶仔出嚟會合我,又唔知去邊,就決定去銅鑼灣食pancake。記得之前剛開張時,想walk in 都未必有位,但係宜家好咗了,最後我排了差唔多45分鐘,就有得食,而小寶仔就剛剛好到。我們分別點了士多啤梨藍莓香蕉pancake及榛子朱古力焦糖香蕉pancake。老實說,賣相真係唔錯,見到佢好鬆軟的樣子感覺好治癒。侍應提我地唔好用刀,其實我都唔係太明白,但都聽佢話,成程用叉食。可能期望太大,而且賣相又好,所以當吃第一啖的時候,是有少少失望的。瘋魔咁多人願意走去攞飛排隊,原來味道是這樣的。其實味道唔係差,只係我自己太有期望,而且價錢真的偏高。所以我真係未必會再食,尤其是仲要排長龍。