2K
2007-12-01 28 浏览
食完牛丸, 走0黎呢度食甜品.叫了個Gateaux Voltaire ($46) 堂食, 根據佢個catalogue, 成份有Dark Chocolate Mousse (70%), Vanilla Creme Brulee 同Crispy Rice Biscuit... 實物賣相竟然同catalogue 上的唔同, 少了面頭的chocolate flakes, 不過無所謂啦, 好食就得-- dark chocolate mousse 味道極香濃, 唔會好甜; 中間最內層的vanilla creme brulee 雖然味道全被dark chocolate 蓋過, 但質感係極幼滑, 又唔會好杰, 好得! Crispy Rice Biscuit 餅底係一粒粒圓珠形0既餅砌成的, 食落甜甜0地, 有少少hazelnut 味, 不過一d 都唔crispy, 可惜; 圍邊的chocolate flakes 就淪為配角, 唔覺得特別. 整體非常好食, 推介!環境麻麻, 不過始終係商場open area, 都唔可以要求太多; 招呼還可以, 雖然有個著便服的女staff 幾不知所謂(對住外國人好熱
食完牛丸, 走0黎呢度食甜品.

環境麻麻, 不過始終係商場open area, 都唔可以要求太多; 招呼還可以, 雖然有個著便服的女staff 幾不知所謂(對住外國人好熱情, 不斷推介呢隻朱古力0個隻蛋糕, 對住我就當我透明, 又0係我影蛋糕相時眼啤啤), 但counter 另外0個幾個staff 幾有禮貌.

$46 一件, 抵唔抵見仁見智, 不過呢件cake 好對我口味! 0黎開呢頭會再0黎試其他蛋糕, 或者買朱古力食!