2007-11-01 2 浏览
約了菇仔食飯吹下水, 近近地都廢事諗, 我又未黎過, 就試一下.黎到大約七點幾, 細卡位就差唔多滿哂, 大既就仲有幾張檯.兩條友, 要左半份豬肋骨, 一碟蜆肉Linguini, 一個周打蜆湯和一個沙律.講到美式食物, 冰水一定唔少得, 這裡的冰水就夠哂透心涼.蜆肉Linguini, 菇仔話比外國吃的hea 左少少, 至少linguini 煮得不太有口感, 個汁是蕃茄汁, 比較似一瓶蕃茄醬來煮, 驚喜久奉.豬肋骨反而幾有水準, 聽菇仔說, 這裡的豬肋骨並不是常常的這樣好吃, classic 燒汁幾惹味, 豬肋骨軟骨甚多, 配上的西蘭花也算新鮮.周打蜆湯, 也甚有睇頭, 奶白色的湯, 大大碗.自己還要個沙律, 沙律吧種類也算多, 蕃茄, 西蘭花, 長通粉, 甘筍, 芝士, 粟米...也新鮮, 盛滿一大碟, 吃完也飽幾成.差唔多清哂所有野, 飽足九成, 返到屋企要即刻換衫做gym 消脂.埋單四八八, 飽到咁, 幾實都算抵食.
黎到大約七點幾, 細卡位就差唔多滿哂, 大既就仲有幾張檯.

講到美式食物, 冰水一定唔少得, 這裡的冰水就夠哂透心涼.

周打蜆湯, 也甚有睇頭, 奶白色的湯, 大大碗.

埋單四八八, 飽到咁, 幾實都算抵食.
露比美國餐廳