2017-05-08
上星期五同媽子慶生,我地一行四人決定係中環食,最後我決定食Espuma ,因為近媽子收工,我地前一日book 定枱。八點鐘去到了,餐廳裡都有不少人所以會有少少嘈。家人都由得得叫我睇一睇就叫左牛油果蝦沙律($98)、焗薯皮($68)、西班牙海鮮飯($398)、豬手($238)同埋黑毛豬pizza。沙律好快就送上,只看材料同份量就覺得唔值($98),焗薯皮隨後送上亦普普通通,之後黎既西班牙海鮮飯同焗豬手。西班牙海鮮飯只有二人份量,如果人少既飯局就未必食到,而且味道都唔出色,反而豬手好唔錯,豬手仲配上醃菜同芥末醬,佢能做到外脆內軟,味道剛剛好,連媽子都覺得好好食。講到慶祝生日,我地梗係食埋甜品先啦,我地叫左一個紅絲絨旦糕同埋一個彩虹麻薯waffle 。我就覺得紅絲絨旦糕幾好,細細份唔算甜,再加上一d berries 一齊食好開胃。至於彩虹麻薯waffle 係較一般waffle 有咬口,但味道就跟普通waffle一樣。為食總結:必試豬手
為食總結:必試豬手