之前都聽過人講過呢大埔間日式火鍋放題, 但我一直嫌遠所以冇動心, 今次同學仔返香港,我就下決心同佢去闖一次😝。雖然今日係werkday, 但我地去到店內都已經差唔多full哂咯。早幾日我已經帶佢試過一次日式火鍋, 所以佢話為左要超越上次佳績, 今晚要再食豪啲啲😅,於是佢就點左國產黑毛和牛套餐, 除左黑毛和牛盛盒之外, 套餐仲包有幾款美國牛肉,另外還有豚肉、羊肉同雞片😋😋😋。剛落order, 就有人推車仔走埋嚟😁,原來每位客人都送和牛寿司,店家會按客人喜好即場用火槍火灸和牛, 雖然係ser-vi-ce, 但片和牛一啲都唔辜寒, 大大片長到拖地🤣。和牛入口充滿牛脂香味,配寿司飯剛好😍👍。湯底店員就推介北海道3.7牛乳牛骨湯, 奶香味混著點牛骨熬出嘅甜香👍,未開動前先飲頭淡湯, 有點似豆漿呢❤️。國產黑毛和牛固之然肥美, 燙幾下就食得,牛脂香濃郁,其他幾款牛肉都唔錯喎, 特別係手切手肉, 有咬口得嚟好滑漏😍😍😍。話明係豪華放題, 又點會只有肉呢, 套餐仲有海鮮盛盒、刺身等, 可以無限追加的🤤🤤🤤。啲海鮮好新鮮, 啲蠔好鮮甜,刺身亦好夠鮮美,上枱擺盤大方得體。另外自助吧嘅蔬菜丸類都超多選擇,平時

和牛入口充滿牛脂香味,配寿司飯剛好😍👍。

另外自助吧嘅蔬菜丸類都超多選擇,平時唔多食菜嘅我見到啲西洋菜同油麥菜咁新鮮都忍唔住食左兩轉😁。

朋友因為食得慢, 所以不停手密密進攻枱上滿滿嘅食物, 好鬼忙碌, 但心野嘅我又點會坐得定呢, 於是我就去試玩自家動手做天婦羅🤭🤭🤭😁, 店家有貼清楚教學,所以好簡單,有十數款味粉俾你調味👍。我試左秋葵同迷你蕃薯,超甜,仲有芋頭魚餅同午餐肉😁。

玩完返去朋友仍在奮戰中😅😅😅,其實個套餐真係好多野食, 基本上我地只係追加左一輪刺身, 自助吧嘅好料都未試暈添。值得一讚係雖然放題限時120分鐘, 但因為我地係閒日去,後面沒有人等位, 所以店家讓我地土一截數埋單後可以繼續食,可以盡興👍👍👍!

2018-11-29