2022-08-17 249 浏览
日本野係香港人最愛應該都唔會講錯,最鍾意日木料理中講求食材新鮮既原則去帶出食材原汁原味.Sake 以特製sake器具去冷凍sake,唔會過冰得黎又凍.味道清爽配搭魚生好夾.刺身拼盤赤身,拖羅,牡丹蝦,油甘魚,深海池魚,赤貝好豐富既刺身拼盤!刺身望落色澤光鮮而且豐滿.刺身每片都幾厚切,入口充滿彈牙口感.拖羅無筋帶出入口即溶既感覺.赤貝爽彈鮮甜.壽司拼盤壽司拼盤充滿各款魚類壽司,一字整體排開望到都已經覺得好吸引.每款壽司都好滿意,夠晒新鮮得黎壽司飯上既刺身又夠厚身.當中見到切成花邊既厚身拖羅已經雙眼發光!一入口拖羅己經感受到佢豐富既油香.炙燒鰈魚同樣充滿豐富既魚油甘香,香而不膩夠晒香.日本白粟米味道相當清甜而且充滿水份,每粒粟米都好爽脆,每咬一口都感受到粟米香甜感.炸天婦羅拼盤居酒居有既天婦羅種類都幾特別,天婦羅既炸漿唔會過厚,炸起後仍然保持乾身而且香脆.估唔到佢地有紫蘇海膽!外脆內軟綿既質感鮮甜惹味.炸松葉蟹腳啖啖肉.炸蝦腐皮芝士相當香脆,內裏加上香綿既芝士香得黎又唔會過膩.
Sake

刺身拼盤
赤身,拖羅,牡丹蝦,油甘魚,深海池魚,赤貝

壽司拼盤

日本白粟米