2019-02-04
OFFICE完成了一連兩星期的大PROJECT,高層的同事為了慰勞我們一眾小薯就決定請我們到北京樓午餐😇😇原來呢度有午市套餐,我們三圍人都係點同一個餐,首先上的係海哲~~~醉雞幾入味,10個人分每人得件左右,真係好淺嚐feel~~~素鵝感覺不錯~~~九黃瑤柱羹,有湯類在午餐真的不錯,感覺好好食~~~宮爆蝦球,食落感覺似食咕嚕肉咁,因為個味道太似了~~~家鄉蒸魚方,上到枱熱辣辣,同事們大讚好食~~~北京填鴨,呢個簡直係我的至愛,好在我那枱男同事得一個,所以我可以食唔少金腿扒津白,中間的金華火腿幾咸吓,加菜食就剛好~~~菜肉水餃,第一次食水餃感覺好似食咗小籠包的味道,好在份量不多,諗起2003年第一次去北京交流,成班人為了唔浪費食物而玩猜枚去清餃子北京炒拉麵,我們食到太飽,好在我帶咗環保餐盒,帶了給家人桂花小丸子,我最like係湯丸細細粒,最重要係我至愛的黑芝麻味,勁好食難得今年同事們吃了這美味的一頓,反而團年飯都冇咁高質素
素鵝感覺不錯~~~
九黃瑤柱羹,有湯類在午餐真的不錯,感覺好好食~~~
宮爆蝦球,食落感覺似食咕嚕肉咁,因為個味道太似了~~~
家鄉蒸魚方,上到枱熱辣辣,同事們大讚好食~~~
金腿扒津白,中間的金華火腿幾咸吓,加菜食就剛好~~~
北京炒拉麵,我們食到太飽,好在我帶咗環保餐盒,帶了給家人
難得今年同事們吃了這美味的一頓,反而團年飯都冇咁高質素