2023-05-06
虎鐵朋友出花紅,請我食好野慶祝,叫咗個鐵板燒特色二人套餐,好開心。煙三文魚沙律清新爽口,煙三文魚好多。蟹肉海膽松露溏心蛋蒸蛋裏面溏心,裏面有蟹肉。上面鋪咗海膽,松露同金萡,色香味俱全。火焰原隻北寄貝火焰北寄貝好啱打卡。北寄貝同d湯汁好清甜。活鮑魚配蟹肉海苔醬好大隻南非孔雀鮑魚,鮑魚爽彈,有d海水咸味,鮑魚肝臟好粉嫩。伴碟嘅雞冠紅綠海草沾上海苔蟹肉汁,好清新。法國鵝肝煎得外脆內軟,油香十足,沾上意大利黑醋同夾住青蘋果一齊食,口感唔會過於油膩。食完鵝肝最後食塊焦糖青檸,油膩感覺一掃而空。日本熊本A5和牛薄燒和牛薄片包住香蔥再夾上脆蒜片,唔好食都難。香煎野菜燒日本茄子,啡菇及南瓜,正常發揮。刺身帶子豆腐鯛魚湯/汁物個魚湯好鮮甜,奶白色,加上豆腐同日本刺身帶子,感覺健康。黑松露櫻花蝦炒飯黑松露醬香氣噗鼻,加上櫻花蝦,個飯超好食,食到一粒都冇得剩。雪葩我揀了白桃味。白桃雪葩好清甜,食鐵板燒始終會有啲熱氣同埋油膩感覺,食咗呢個雪葩,感覺涼浸浸,好清爽。
煙三文魚沙律
清新爽口,煙三文魚好多。
蟹肉海膽松露溏心蛋
火焰原隻北寄貝
火焰北寄貝好啱打卡。北寄貝同d湯汁好清甜。
活鮑魚配蟹肉海苔醬
法國鵝肝
日本熊本A5和牛薄燒
和牛薄片包住香蔥再夾上脆蒜片,唔好食都難。
香煎野菜
燒日本茄子,啡菇及南瓜,正常發揮。
刺身帶子豆腐鯛魚湯/汁物
個魚湯好鮮甜,奶白色,加上豆腐同日本刺身帶子,感覺健康。
黑松露櫻花蝦炒飯
雪葩