2009-09-23 27 浏览
早兩日同女友想食咖哩做晚餐, 諗起都有數月冇去佐敦亞龍咖哩,所以約定在亞龍等.由於女友致電話佢會先到店攞位,我就去了永安買野,然後由永安側邊橫街行去吳松街到我行經吳松街95號B時,我見到 一個好新淨嘅黃色招牌 寫住"阿龍巴基斯坦咖哩",其實覺得有少少怪,仲差d行過龍,望入去見間舖又企理咗又新裝修咗,d人又着晒制服,但係入面好"吉"冇乜人,正係有d猶豫之際,見女友坐咗係入面,就入咗去環顧四周,見唔到熟口熟面肥姐姐同老闆,已經覺得有d唔妥,但係女友話有其中一個阿姐係之前都見過,所以都姑且叫咗野食啦,叫咗野之後,見身邊大部分客都係內地同胞,唔見晒d街坊,仲見d staff好有禮貌,唔該前唔該後,雖然有禮貌係感覺良好,但係覺得非常可疑食品方面,同真正亞龍咖哩,無論香味同食味都相差好遠,我當時幾乎可以肯定佢地個廚唔係得到正式傳授秘方嘅,之後帶住滿腹疑問離開,心想莫非亞龍頂咗間舖舊員工,同埋佢地學藝不精.今日上黎openrice一search先confirm俾人搵咗笨,不過可以肯定冇下次, 同埋我覺得, 大家應該杯葛o個d偷人名欺騙食客嘅,好似九龍城北京清真牛肉館, 港九新界嘅(新光老細胡珠擁有嘅
今日上黎openrice一search先confirm俾人搵咗笨,不過可以肯定冇下次, 同埋我覺得, 大家應該杯葛o個d偷人名欺騙食客嘅,好似九龍城北京清真牛肉館, 港九新界嘅(新光老細胡珠擁有嘅)鳳城酒樓....

其實唔係話唔可以另起爐灶,但係有真材實料咪改個新名人(唔係偷人個名,仲連玻璃同牆上Slogan都偷埋咁低莊),去呃客人,記住客人只係呃得一次,冇料嘅遲早執!!!!!