2019-10-11 6786 浏览
「Paper Stone」,从未帮衬过嘅面包店,喺友人介绍其新推出嘅「红菜头系列」面包,所以,专登走过嚟睇睇。以面包店而言,店内嘅地方算阔落,一边喺饼柜,一边喺开放式工场,入到最深位置就喺摆放各式各样面包嘅地方。晌入门口位,就楝咗个宣传牌介绍其红菜头面包家族,估唔到有咁多款式,有法包,有方包,有比萨,更讲到明喺用上法国面粉,质素嘅保证,以每日新鲜榨嘅红菜头汁制作,够晒天然。行到入面包摆放区域,一眼就望到啲红菜头面包晌边,因为集中摆放,兼有个牌特别标明。红菜头红莓扭纹方包 $22呢次所试嘅方包,一包有4片,其实都有两片装,似乎几好销量,因为见其他产品仲有好多货时,只方包已卖到七七八八。但亦有可能喺烘焙中,因为见啲师傅晌旁边嘅工场密密做,不时有新鲜出炉嘅面包。其实,红菜头嘅味本身唔强,但就喺一样好健康嘅食材,有抗氧化之效,见到啲红色扭纹,就知确喺落咗唔少红菜头汁;而包身属欧陆做法,比较有嚼劲,唔会一阵风咁,当早餐食两片已好有饱肚感,此外,混入好多红莓干,更有口感,更加好食。初尝「Paper Stone」嘅面包,感觉喺真材实料,卖有质素嘅面包,加上款式多之余,配搭嘅口味独特,喺一家值得再帮衬
红菜头红莓扭纹方包 $22

红菜头红莓扭纹方包
初尝「Paper Stone」嘅面包,感觉喺真材实料,卖有质素嘅面包,加上款式多之余,配搭嘅口味独特,喺一家值得再帮衬嘅面包店。
外卖自取
$11 (早餐)