2012-08-13 245 浏览
穿過Windsor House時, 經過見到呢間野就入左去睇! 想食個chocolate dome睇到Baileys 就決定要食埋佢喇~~於是ordered chocolate dome x1 , baileys macaron x2幫我地落食物果個小姐初時聽錯我地要chocolate cake, 好彩我地糾正返埋去比錢拎野食, 再坐低~影完一輪相之後就食喇!!E....點解一D Baileys 味都無ge????? 再睇真D.....咁似上次食果個chocolate macaron ge?!?!! 諗諗下就知道, 應該係落order 時連macaron ge 口味都聽錯左......=_=所以就同佢講返啦....我地食左先知....問有無得換返...佢同另一位同事商量完之後都係無得換...因為我地真係已經食左!唉..算啦, 都係既, 咁細舊咬一啖都真係已經無左一半但係又好想食Baileys macaron wor! 咁唯有.....再係荷包拎多$30 買2件啦 個staff 其實都好唔好意思ga la....所以比左一張免費換領macaron乙個既coupon 我地 言歸正傳, Ch

睇到Baileys 就決定要食埋佢喇~~

埋去比錢拎野食, 再坐低~

影完一輪相之後就食喇!!
chocolate dome & Chocolate Macaron

唉..算啦, 都係既, 咁細舊咬一啖都真係已經無左一半

再係荷包拎多$30 買2件啦

言歸正傳, Chocolate Dome 不愧為鎮店之寶
淨係講個賣相, 金色頭頂已經夠輝煌, 再加上朱古力發出的光芒, 你又怎能錯過它呢?
Chocolate Dome
朱古力唔苦唔太甜, 食落去好水潤, 友人唔喜歡吃海棉蛋糕, 但對於chocolate dome 底既蛋糕層就讚不絕口! 皆因底層的海棉蛋糕非常濕潤又易入口!
朱古力係好好食, 但若然整個Dome 都是朱古力, 你又會否覺得食得有點悶呢? 唔怕! 因為Dome ge 中心仲有blue berry, 令人食食下會有驚喜, 淺紫色既中心被朱古力色包圍, 感覺高貴得黎又帶點溫暖! 即使食完一個chocolate dome 都有blue berry ge 果味留入口中!

再黎要介紹既就係Bailey's macaron... 早2個月都應該仲未見過....如果見到呢隻味我一定試左!! 因為本人係愛Baileys之人
Baileys Macaron
佢唔係單色ge macaron, 有漸變色層, 好似玩具漢堡飽既色! 雖然細細粒既macaron絕對係可以一口咬落去.....但不竟佢都係一件要細味既甜點, 所以我決定分幾口!
驟眼望落去既macaron好似好堅強, 但當咬第一口時, 頓時被外層內軟的滋味感動左!! 脆化既外層加上接近融化的內層, 立刻令人有想咬第二口既衝動! 係想咬第二口之際已經感覺到濃郁的Bailey's 在口中停留, 齒頰留香~~~~~

相信係不久將來, 我又會再遠道而去吃小小的macaron!! 因為....coupon deadline is Sep......
2012-08-12
Chocolate Dome