2024-01-05 366 浏览
//29 12 23 晴天🌞16:30 銅鑼灣 百德新街@pancake.senmon 變瘦的秘密 ☺︎位於「銅鑼灣」嘅百德新街,開咗一間女士恩物,就係以無麩質日式班戟為主嘅「𝑃𝑎𝑛𝑐𝑘𝑎𝑒 𝑆𝑒𝑛𝑚𝑜𝑛」。「無麩質」喺近年飲食文化越嚟越流行,有唔少歐美女星都大力推崇「無麩質飲食法」,因為除咗有效修身、減肥,仲可以減低身體低度嘅炎症。不過,如果想減肥更快捷嘅話,就記住要配合埋適量嘅運動、均衡嘅飲食、早睡早起嘅作息啊!𖤐ˊ會有加一服務費🔻熟成芒果麻薯雪糕拿破崙 HKD$168ꕀ𝑁𝐸𝐾𝑂 𝑃𝑈𝐹𝐹 嘅得獎拿破崙一直深受歡迎今次聯乘 𝑃𝐴𝑁𝐶𝐴𝐾𝐸 𝑆𝐸𝑁𝑀𝑂𝑁 推出全港首個【即製 •即食】系列拿破崙用咗牛油味香濃嘅酥皮製成每層薄得嚟咬落去酥脆感十足有啲接近我最愛嘅杏仁條味道熟成芒果入口軟腍 夠晒香甜再配上幼滑嘅忌廉、綿密嘅雪糕、煙靭嘅麻薯&蕨餅令拿破崙餡料豐盛之餘 食完仲會好鬼滿足🔻粉紅花園 HKD$168ꕀ賣相夢幻 用嚟打卡超靚日式燉蛋:表面會有層好厚嘅日式忌廉同大量草莓粒令人每啖都品嘗到 柔滑嘅蛋香以及草莓嘅清甜當兩者結合 種感覺就好似食緊雪糕一樣非常𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺荔枝香檳寒天+日式厚忌
29 12 23 晴天🌞

每層薄得嚟咬落去酥脆感十足
有啲接近我最愛嘅杏仁條味道

熟成芒果
入口軟腍 夠晒香甜

再配上幼滑嘅忌廉、綿密嘅雪糕、煙靭嘅麻薯&蕨餅
令拿破崙餡料豐盛之餘 食完仲會好鬼滿足

中間再散發出草莓雪糕嘅香甜
而最底更帶有荔枝香檳嘅清涼餘韻
喺強烈嘅對比之下 味道層次顯得相當豐富

🔻黑炭拿鐵 HKD$48

拿鐵會帶焦糖、可可及果仁嘅香氣
加入咗炭粉 整體口感會有沙沙哋嘅效果
而且炭粉仲有助排毒 清潔腸道