2023-04-24
大家經過timesquare 對面係咪見到有架巨型宇宙飛船?無錯就係呢間全球首間變形金剛餐廳黎咗銅鑼灣喇~餐廳有兩層,底層分進食區同紀念精品區上層就係主用餐區,依家先睇下有咩必食先啦📍蟹肉牛油果Burger $95睇唔睇到知包係博派個樣黎~~~Burger 入面有一大塊蟹肉餅再加埋牛油果同醬料,入口甜甜地唔會覺得好熱氣 醬調味鮮甜清爽 而牛油果醬細膩順滑 整體搭配不錯!📍安格斯松露Burger $105牛肉餅香煎過外脆內juicy,加埋黑松露醬令個burger 好惹味~ 📍勁脆雞塊 $30/件 $55/2 件炸雞外面塊炸皮唔會好厚,入口好酥脆 ;雞肉用咗白羽雞雞肉肉質嫩滑~📍藍色星光 $40呢杯 Energon 大家一定要叫!其實佢係蝶豆花梳打加埋青檸薄荷同蒟蒻果凍成杯都好清新︎ 📍四季冰晴 $35餐廳用咗台灣四季春茶葉 有茶味之餘亦有微微甜味小朋友都啱飲~📍特濃可可雪糕+能量海鹽雪糕 $35 (MIX 同價)朱古力同海鹽係不敗組合!飛船除咗有提供食物,仲有多款變形金剛嘅精品同模型可供選購博派點會少得佢哋嘅首領,呢度有亞洲首隻近3米高嘅戰損版巨型機動式柯柏文模型,大家一定要同佢打卡呀最
餐廳有兩層,底層分進食區同紀念精品區
上層就係主用餐區,依家先睇下有咩必食先啦
📍蟹肉牛油果Burger $95
📍安格斯松露Burger $105
📍勁脆雞塊 $30/件 $55/2 件
📍藍色星光 $40
︎
📍四季冰晴 $35
📍特濃可可雪糕+能量海鹽雪糕 $35 (MIX 同價)
朱古力同海鹽係不敗組合!
飛船除咗有提供食物,仲有多款變形金剛嘅精品同模型可供選購
最後餐廳仲有呢款全球限量100隻嘅柯柏文模型,transformers 迷必買!