2020-08-18 409 浏览
疫情期間公司安排在家工作, 喺屋企做到悶悶哋就落街食啲嘢。 今日想食日本菜熟食, 因為始終生嘢都唔想喺呢段時間吃, 於是就揀咗屋企附近嘅金鶴門面光猛而且,貼喺出面嘅食物相賣相非常吸引。 於是就入去試下抗疫期間外賣自取有85折,好抵喎 抗疫期間堂食真係好少人, 佢地方分得幾開好有空間感。望一望午餐menu, 唔貴款式唔算少我選了100g慢煮雞胸肉飯,賣相唔錯是健康之選。食落雞是凍的問問之後原來慢煮後出來的雞件是凍的,但真係超嫩滑。飯是 珍珠米, 黏黏的有咬囗,份量亦足夠。老公便選了特上火焰醬油叉燒拉麵。 最震撼係四塊大大塊叉燒, 好入味。拉麵有口感整體好味, 感覺不會好味精我哋仲加咗小食, 呢串係鰻魚。 燒得好靚食落好juicy。 一吋有三小舊, 食完呢個小食就後悔 ,冇叫到鰻魚飯,因為真係好好未, 值得推介芥辣八爪魚, 味道 幾吸引。 八爪魚同芥末係絕配, 八爪魚本身已經熟啦, 抗疫期間都係食番啲熟嘢穩陣 值得推介 總結:下次嚟一定會食呢個鰻魚飯, 價錢唔算平但係貴得有道理 一定會再幫襯嘅餐廳

抗疫期間外賣自取有85折,好抵喎

抗疫期間堂食真係好少人, 佢地方分得幾開好有空間感。

望一望午餐menu, 唔貴款式唔算少

值得推介

總結:下次嚟一定會食呢個鰻魚飯, 價錢唔算平但係貴得有道理
一定會再幫襯嘅餐廳

2020-08-11