唔知點解,每一次講起【華嫂】身邊的市區人總會問一句:叫啊XXX帶你去,佢住屯門😄。。。其實我住左十幾年,【華嫂冰室】都開到第四間分店,今日,因去開附近,便決定一望泰山,看看是什麼風把人都吹過來😂係呢個大熱天,【華嫂冰室】四個大字都未見,已經見到一堆堆等候既人,只好快快門口攞位睇下餐牌,結果等了足足半個鐘!小編有個習慣,行入餐廳時,除了睇下裝修,環境,都好注意客人叫D咩多~~第一:三文治第二:菠蘿包第三:奶茶做定功課既我,知道一定要試下出晒名嘅番茄菠蘿蛋包:不得一讚,菠蘿皮脆得黎超鬆花,就好似牛油曲奇咁,香噴噴,牛油都好香好大片,蛋都好濃香,煎得香香脆脆的,一堆熱氣野加上番茄就好似一下子舒緩了熱氣的感覺👍但係食到一半,你又會不自覺同朋友講:其實都無咩特別,佢直係夠熱,咪又係一般菠蘿包,無需要柴灣走過來既。。。至於三文治,相比上就再普通一點了。試了三樣野,我最欣賞就係呢杯奶香茶濃既【港式奶茶】TRY TRY 佢啦各位!

第一:三文治

第二:菠蘿包

第三:奶茶

做定功課既我,知道一定要試下出晒名嘅番茄菠蘿蛋包:
不得一讚,菠蘿皮脆得黎超鬆花,就好似牛油曲奇咁,香噴噴,

至於三文治,相比上就再普通一點了。