2023-05-27
打邊爐香港人個個都鍾意,我都成日去打邊爐,但係因為疫情之後,好多公司都因為成本同埋人手嘅問題,生意受到影響。繼而會將食材嘅質素下降,種類方面都會減少好多。但係銅鑼灣牛之鍋,係呢一期我食過最好食嘅餐廳之一。首先佢係兩小時任食,基本上喺市面上所有邊爐餐廳最長都係90分鐘任食,但係佢哋可以食120分鐘,真係好貼心,可以慢慢食。另外佢嘅食物款式都係非常之多,呢一個價錢可以食到好多款海鮮,而且仲可以任食,真係值回票價。而且呢啲海鮮全部都係好新鮮,望住個餐牌,咁多種類,未能夠每樣都食一次,已經飽曬啦。我最鍾意食係牛肉,因為一般打邊爐嘅餐廳,佢都係比啲好低質素嘅雪藏牛肉俾你,但係呢度竟然有封門柳食,出邊嘅餐廳完全比唔上。其他各樣嘅食物都真材實料,淨係睇我影嘅相已經知道佢好新鮮。食落肉質好嫩滑,好重牛味!炸物即叫即炸,新鮮熱辣辣!刺身新鮮甜美!另外喺甜品方面,選擇都非常之多,樣樣特別同好味,出面果啲放題無得比!仲有呢個季節最好食嘅榴槤,榴槤pancake入邊,真係好多榴槤肉,真材實料,啖啖肉。下次再食打邊爐,應該只係會考慮呢間牛之鍋。誠意推薦。
但係銅鑼灣牛之鍋,係呢一期我食過最好食嘅餐廳之一。
炸物即叫即炸,新鮮熱辣辣!
刺身新鮮甜美!