2016-05-06
今日我生日,男友安排餐廳食飯慶祝吉列鱈場蟹蟹鉗淨係個造型已經夠哂型!打開蟹殼,裡面係非常香脆嘅蟹鉗一對,啖啖鮮甜蟹肉,一絲絲睇到,好足料,食埋櫻花蝦沙律,完全唔覺得熱氣高湯鮑魚&清酒磯海螺係冷盤黎,磯海螺好香清酒味之餘亦帶清甜,好有咬口。鮑魚好林亦入味,甜甜地,味道好吸引。下面海苔及左d鮑魚汁好正!呢個冷盤夏天食一流!64度溫泉蛋配意大利穀物,菠菜片我會咁樣形容呢道菜式:樣靚!有內涵!非常有深度嘅味覺享受!界開溫泉蛋,蛋汁同其他配菜結合,完全係無挑剔位!平時要喺非常高級嘅餐廳先會食到呢種味道層次!鱈魚金華火腿冬瓜湯絕對唔係冬瓜煲水果d湯!根本就係瑤柱濃湯加入冬瓜茸嘅湯!出奇地好飲!夠哂消暑清熱氣!亞熱帶泡泡好得意嘅refresh位北海道黑毛豬配菠蘿牛油汁如果你係好鐘意食肉,選擇呢塊豬一定唔會有錯!肉香、彈牙、juicy!燒得好靚旁邊嘅燒菠蘿又係極品Diy窩夫意想不到的甜品!有得玩同好食!甜品個生日牌都食得,用杏仁糕焗仲有音樂盒播住生日歌俾你聽,成件事好浪漫自問光顧香港唔少貴價食肆,好多時俾錢都係食環境但冷漠。呢度係食食物質素,食親切服務。男友話訂位之前睇左幾篇食評,形容呢間餐廳服務好差
好得意嘅refresh位
旁邊嘅燒菠蘿又係極品
呢度係食食物質素,食親切服務。
男友話訂位之前睇左幾篇食評,形容呢間餐廳服務好差,都有一刻想訂過第二度,但最後佢選擇信自己食完之後,我地真心想讚此店服務態度一流,去高級餐廳俾幾千蚊食一位都未必有呢度嘅親民服務啦