2014-06-30
好在朋友有和民卡,可以預先訂位,否則應該要排隊太陽城呢間和民勝在比其他分店少人,我地由730入座坐到945都無被趕走,因為有下場所以先自己埋單走人。4個人點了個二人餐 ($270左右) 再散叫了幾樣,夠曬飽二人餐包括溫泉蛋沙律、炸雞軟骨、意大利風味三文魚、芝士年糕、豚平燒、石鍋明太子肉碎菜飯、陶板盛合燒 (牛舌、牛肋肉、豬頸肉),另配飲品兩杯一致認為二人餐的豚平燒和石鍋明太子肉碎菜飯最好食盛合燒的牛舌夠厚但無牛舌味,豬頸肉都麻麻地,牛肋肉就較好味散叫了鴨肝壽司 ($48/2),無得頂呀 !! 同鵝肝一樣的香,外層燒得好香脆,入面好JUICY,微溫,必食!! 上次係旺角新世紀果間千両食鵝肝壽司,佢地好似拎件鵝肝去炸咁,干巴巴的串燒王,即牛肉粒、豬肉粒、雞肉粒大串燒,一般味道甜品有1. 枺茶芭菲 ($38),雖然個杯好高身,但其實材料只分兩層,頂層︰一勺枺茶雪糕、一少堆CREAM、兩粒麻糬、一少堆紅豆蓉。底層,一堆粟米片。呢個價錢都算係咁啦2. 心太軟 ($4X) 一般行貨味道4人埋單,每人約$140,非常咁抵食 !!!
4個人點了個二人餐 ($270左右) 再散叫了幾樣,夠曬飽
二人餐包括
盛合燒的牛舌夠厚但無牛舌味,豬頸肉都麻麻地,牛肋肉就較好味
散叫了
串燒王,即牛肉粒、豬肉粒、雞肉粒大串燒,一般味道
甜品有
2. 心太軟 ($4X) 一般行貨味道
4人埋單,每人約$140,非常咁抵食 !!!