2009-03-23
因大少打完war game的關係, 所以一行四人去左就近成日有好多人食0既陞月.可能仲早, 晚上7時都未到, 我0地揀外面坐, 而且見到條路口封左, 故好放心坐出面好"風味"咁食飯....大少想揀火鍋0架, 可惜太熱喇~ 小菜吧!咕嚕斑塊- 幾好味, 斑塊都幾新鮮, 外層蠻脆口的~水煮牛肉- 一上檯紅色一片(同好多油, 不過水煮係咁0架啦), 一煲都好多塊牛肉, 又好多芋絲, 第一啖食牛肉..係唔辣的, 不過牛肉好滑好新鮮, 再食芋絲, 祇係比牛肉辣d, 整體合格。胡椒豬肚湯- 都幾大鍋, 有4碗多, lee個湯都幾遲上檯, 飲一啖有少少胡椒味, 即係胡椒未出味(個底係好多胡椒)?? 大致上都好香幾好飲, 豬肚新鮮(一整鍋好多但4個人食了2條而已..), 飲完真係好滾好熱!炒蜆- 豉椒炒得好惹味, 幾足料(多數不是空殼), 清哂~西蘭花炒鮮魷- 鮮魷新鮮好味wo, 可能佢食海鮮ok 0架~ 合格成餐幾滿意, 可能後面條路食到中途重開, 變得幾驚險幾風塵吖~ 下次試下火鍋囉~不過天氣涼d先~ 下次又試多d佢0既海鮮啦, 見到隔離檯叫左好大條魚, 都好似幾正咁~
咕嚕斑塊- 幾好味, 斑塊都幾新鮮, 外層蠻脆口的~
炒蜆- 豉椒炒得好惹味, 幾足料(多數不是空殼), 清哂~