2013-01-01 110 浏览
最近,清理電腦相片時,才發現遺漏了一篇未寫嘅宵夜食評!記得當日,我們好幾位去 "犧牲" 廣場某大雪糕品牌 7:00 ~ 9:00 出席試食活動!由於,店方比較寒酸!我們 8 人分食每款只得一份嘅雪糕甜品!大家都只係淺嚐好幾啖!因為最先食嘅食友唔敢食得多,恐怕輪到第七、第八位食友無得食! 其實!到離開時,我仍是半飽狀態!驚行到半路暈低! 唯有,叫女食友陪我食宵夜!恰巧!她亦想食啲嘢! 我們好像兩隻餓鬼!我們經過 Time Square,突然醒起 <紅 Red More>,原來已轉返 <東方紅> ,無再兼賣小食! 然後,走到鵝頸橋下嘅渣甸街,終於找到適合大家口味嘅 <人和荳品廠>! 簡直雪中送炭!店子衛生方面都可以!男店員 ( 可能係老闆 ) 態度良好!由於店方10:00 收舖,我們大約 9:45 踏入去,即刻叫嘢食! 小食種類不多,但勝在好平!豆卜銀芽炒麵 $12可能肚餓嘅關係!特別覺得好食!炒麵一大碟! 份量十足! 炒得幾乾身!唔算重口味! 豆卜都幾有口感!食完成碟終於夠飽! 其實!我們意猶未盡,仲想叫煎豆腐!可惜賣哂! 咁算啦!埋單走人
最近,清理電腦相片時,才發現遺漏了一篇未寫嘅宵夜食評!

其實!到離開時,我仍是半飽狀態!驚行到半路暈低!
唯有,叫女食友陪我食宵夜!恰巧!她亦想食啲嘢!
我們好像兩隻餓鬼!

簡直雪中送炭!
<人和荳品廠>
店子衛生方面都可以!男店員 ( 可能係老闆 ) 態度良好!
店子衛生方面都可以!
豆卜銀芽炒麵 $12
可能肚餓嘅關係!特別覺得好食!

炒麵一大碟!
份量十足!
炒得幾乾身!唔算重口味!
豆卜都幾有口感!
食完成碟終於夠飽!
豆卜銀芽炒麵
炒麵一大碟!份量十足!炒得幾乾身!
其實!我們意猶未盡,仲想叫煎豆腐!可惜賣哂!

咁算啦!埋單走人!食飽先有力行去搭車回家!

到時出開銅鑼灣,又多個抵食宵夜之選!
2012-11-28
$12 (宵夜)
<人和荳品廠>
豆卜銀芽炒麵
炒麵一大碟!份量十足!炒得幾乾身!
小食種類不多,但勝在好平!
店子衛生方面都可以!