2014-08-19 30 浏览
我住在附近,因電視活動的賣點~ 新開業的頭一個月看見他很多人幫襯, 就諗住,等他的熱潮過後, 唔洗排隊既時候先試試佢, 其實佢都好耐已經唔洗排隊架喇! 因為我有朋友在附近返工買過一次, 朋友同我講d汁都幾好,米線好淋, 好細碗嘅。就係因為知道好細碗,所以無情情好少會買嚟食, 因為當正餐的話1碗太少,但又無理由買2碗1個人食吖, 如果當作是小食又怪怪地。今日 因為下午茶食得好飽, 所以唔想食好大份既晚餐, 就喺今日買左一碗嚟試, 在晚上9點左右, 去到見到檯面有一個塑膠餐牌我拿起來看,看看有什麼可以選擇, 站在店內的女店員, 即刻不禮貌的跟我說( 隻手指向牆壁上 ) : 你睇呢度啦! 及即刻取回膠餐牌 ~其實我拎起想睇,點完餐就算啦!有需要咁樣咩~ 唔知以為個餐牌鑲咗鑽石驚俾人偷 我叫了一個牛肉米線 .17元( 加5元加涼雞 ), 因為唔知有冇花生( 當然女店員沒有主動跟我說有沒有花生等話, 只有收錢就算 ),我叫左走花生多葱, 因為我自己好鍾意葱。它是用紙碗的, 我拿到的時候我摸摸個碗, 是微溫的 用不到熱字來形容, 過馬路不用三分鐘回到家, 打開來看真的是很細碗的, 裡面有芫茜沒

它是用紙碗的, 我拿到的時候我摸摸個碗, 是微溫的 用不到熱字來形容, 過馬路不用三分鐘回到家, 打開來看真的是很細碗的, 裡面有芫茜沒有什麼葱, 因為米線不夠熱所以沒葱好正常。

味道~ 醬汁的味道幾好,牛肉碎的牛肉沒有牛肉味, 雞也是沒有雞味豉油味等, 就係雞肉, 可能雞肉及 牛肉醬汁 存放了很久, 所以沒有什麼味道及口感, 米線更差, 又淋又碎, 米線其實真係好容易煮, 但係將米線煮成咁真係…勁

可能銷售對象係沒有牙的公公婆婆
沒有一半的米線, 我預咗少,不過冇諗過少成咁
打開看見的配料
涼雞就是眼見咁多
取走了雞,牛肉碎非常少
, 因為米線不多所以足夠給米線撈。
還未撈,米線已很碎
已輕手撈,撈好後~更碎
2014-08-17
外卖自取