2020-03-05 249 浏览
因為疫症嚴俊都好少出外食飯,對我呢個火鍋迷就唯有買餸回家食啦!今晚老公就比左個驚喜我,帶左我去荃灣試左間新開火鍋放題主打台灣風味,無論湯底食材都帶有台灣特色。而家大部份嘅枱已卡坐型式,一來私隱度高,二來食得夠安心,而且入門前探熱提供信封裝口罩同消毒搓手液超細心,讚!湯底都係火鍋嘅靈魂之一。佢地主打台式風味,甚至用台灣直送嘅食材飲料,我自己揀左台中代表的蒜頭雞煲,好特別用上粒粒蒜頭肉同嫩雞肉一齊餚,出晒味雞肉嫩鬆化,重點係用 QR code 自己落單,食材時間快速送上,除左唔會漏單之餘,食過唔夠先落 order 唔使眼闊肚窄浪費食物,更加除火鍋食物選擇,還有我愛嘅台式小食,如甜不辣,台灣香腸,鹽酥雞,肉餸皮蛋頭豆腐同炸五餐肉等。。。。不難盡錄。係台灣見過嘅公仔麵飲品更加之多選擇,最特別同推介係佢地提供嘅手沖烏龍茶普洱茶,能減底肥膩感又爽口,無甜味純天然,其次火鍋醬料也有自己製嘅特色肉汁,真係好鬼鐘意混醬。如果鐘意食牛嘅人必定大滿足,好少火鍋放題提供咁多牛種同部份揀而家叫幾多上幾多,不會吝嗇,今次同老公兩個推介封門柳,超濃牛味有咬口,不防每款叫一次之後再除自己喜愛加單就好了。真係 無令我地

係台灣見過嘅公仔麵

如果鐘意食牛嘅人必定大滿足,好少火鍋放題提供咁多牛種同部份揀而家叫幾多上幾多,不會吝嗇,今次同老公兩個推介封門柳,超濃牛味有咬口,不防每款叫一次之後再除自己喜愛加單就好了。真係 無令我地失望,食得超滿意,價錢合理,還有豬都唔錯,其他火鍋配料可自行火鍋區夾,保證下次再幫襯,因為跟本無可能試晒所以食材,留待下次吧!

連平時少見嘅牛胸爽,口感介乎脂肪但爽口彈口。

留意 like他們 社交平台可以有杯黑糖珍珠奶茶添

2020-03-05