2008-11-24
次次黎長洲,次次經過甘永泰,次次都大排長龍今次見到有新野,炸豆卜釀魚肉,一場黎到,定必試下炸豆卜釀魚肉 - 即包即炸,眼見婆婆純熟而靈巧的手,三扒兩撥就整好一串又一串因供不應求,要食就要等,係等既時候,叫左串:炸墨魚丸,食完等多陣,有得食啦,店員都好貼心:「唔好立刻食,好熱嫁!」我緊係唔理得咁多,食左先算,第一啖,有油益味,因係用萬年油炸,D油勁黑,好乾,好淡,可以話係無味,魚肉無魚味,講真的,新野試過就算!都係魚旦果D有保證!炸墨魚丸 - 係等既時候叫的,同我地成日食既墨魚丸唔同,唔彈牙,唔爽口,食得出有一粒粒墨魚肉,我相信個墨魚丸加入唔小既豬肉,因豬肉味係蓋過墨魚味,都幾其怪,有粒粒墨魚肉既咬口,但個味係豬肉味!$10一串得五粒,我覺得買一盒盒既魚旦抵食D啦!
今次見到有新野,炸豆卜釀魚肉,一場黎到,定必試下
$10一串得五粒,我覺得買一盒盒既魚旦抵食D啦!