2009-09-06
Plan好要放縱一下自己,放鬆一下再努力!為了食這一餐,做的準備功夫可多呢!1) 早早就訂好枱;2) 早餐吃生果,午餐只飲了杯咖啡;3) 為了不用OT得太晚,工作速度破了紀律!早了十分鐘到達,我已經餓到爆!上次來沒有訂枱,等了好久好久,發誓以後不會 walk-in。門口好多人,有不祥的預感。跟門口的帶位小姐報到,她跟我們說:有幾張執緊枱,好快有位!心想:太好了,快有位就好了,好餓好餓哦~結果... 見一班又一班比我遲來報到的大枱都入哂啦。等呀等呀... 又話執緊枱,等咗半個鐘呀!淨係理 D 大枱,二人枱就不理!大細超!真的好想串佢,執枱洗唔洗半個鐘呀!一係訂位時你就話 Full house,一係我報到時就講聲要等咁耐啦!無奈我當時我餓到無力去理論,唔係我實鬧爆佢!等了35分鐘終於有位啦!選擇好食物想要落單。又是等了好久好久都沒有侍應得閒理下我 (又係只係照顧 D 大枱)。連水都冇比我!到呢個時候,我已經成 13 小時冇食物落肚啦!好餓... 好彩的是,點了食物後,不用等太久就有得食啦! Honey barbecue ribs:好好吃呀!這份 ribs 剛好有點肥肉,算得上是 juic
1) 早早就訂好枱;
2) 早餐吃生果,午餐只飲了杯咖啡;
3) 為了不用OT得太晚,工作速度破了紀律!
Honey barbecue ribs:好好吃呀!這份 ribs 剛好有點肥肉,算得上是 juicy,不會太乾身,而且每條 ribs 一切下去都會骨肉分離,用刀叉吃都不會麻煩。蜜糖味跟這個燒的做法也很夾。
和牛芝士漢堡:medium-well 的牛肉漢堡很鬆軟,也夠肉汁,但不夠牛味,加上半溶的芝士跟烘得鬆脆的包,很不錯的選擇。但值不值比 Burger King 貴 5 倍的價錢就見仁見智了。
炸薯條:熱辣辣,外脆內軟,好食,不過略嫌鹹咗 D。
伴碟的雜菜:也不錯,最討厭硬的雜菜,還好 ruby 的是熟透的,而且加了很多牛油跟蒜茸,非常香口。Yummy!
Dessert Menu 上的 Chocolate tallcake 真的非常誘惑,可惜實在太飽了,沒有點。下次一定要試!