2022-01-21 570 浏览
前排好想食扒,行開老銅就好又有張6折discount cupon 所以就去左Ruby Tuseday試試佢。Triple Play 露比三合一拼盤 $418Wagyu Cheeseburger 精選和牛芝士漢堡 $278Premium Aged Prime Sirloin 特級Aged Prime西冷扒 $468Onion Rings 炸洋蔥圈 $118Strawberry banana mango smoothie $138味道: 4/5 (唔考慮價錢因素)只評論食物質素‼️露比三合一拼盤 $418: 半條排骨+炸雞柳+炸蝦+薯蓉+配菜。佢啲雞柳都好大舊,啖啖肉,夠厚實,啲蝦好彈牙。雞柳同配菜輕輕調過味,薯蓉有啲胡椒味,好食。條排骨啲肉好軟淋,一咬就散,但醬汁唔入味,只係一大pat淋係表面拎去焗。而且得半條排骨只係得三楷肉食。和牛芝士漢堡  $278: 舊肉好Juice,不過一咬就散,砌得唔實。然後⋯冇咩特別,個人認為個burger相當普遍,係平時$100-$120的質素,周圍都試到。整體係唔錯,唔會覺得舊肉特別高級/好食。薯條係真材實料,唔會得個殼,係實心薯仔,炸得幾好食,但偏咸。西

Triple Play 露比三合一拼盤 $418

Onion Rings 炸洋蔥圈 $118
味道: 4/5 (唔考慮價錢因素)
只評論食物質素‼️

露比三合一拼盤 $418:

和牛芝士漢堡  $278:

西冷扒Medium $468:
五成熟黎講我覺得口感偏韌,好多筋同好漏既脂肪膏,難食過普通價位$2xx專食扒既餐廳。建議可以將呢道菜落架,唔好做臭個朵。

炸洋蔥圈$118:
好好食,但唔會係好食到要我比$118 ⋯⋯係好新鮮香甜既洋蔥味,而且厚實既,並唔係好薄一片。好鬼甜!係靚洋蔥黎!炸衣唔會好厚,而且唔油~

Strawberry banana mango $138:
佢個cookies味賣哂,唯有揀呢杯。味道幾fresh,新鮮水果製成,但對比cookies,都係差啲。好大杯,兩個人都飲唔哂。冷氣都唔細,愈飲愈凍⋯⋯

雖然普遍黎講係唔錯,但正價黎食我會卻步~
2022-01-04 253 浏览
Ruby Relaxer, 足足有28 oz,是由vodka,rum,桃味梳打,菠蘿汁莓汁橙汁打成,成份適合給女士喝。酸酸地,酒精的成份不低,沒有苦澀味,顏色也漂亮,超多客人點。珍寶蟹肉餅,蟹肉味濃,全部都是一絲絲蟹肉,煎得很完整又不會乾巴巴,十分推介。

2021-12-21
本身我係呢間餐廳嘅member, , 每個月都會送一份小食, 前題係你要惠顧至少一份main course, 而我個membership就每次會再包兩杯野飲, 所以我久唔久都會黎呢度食 今晚3人行叫左3個main courses & 2個 side dishes Onion Wings $59基本上食緊炸粉 我諗只食到一成洋蔥味 唔該哂 Fork-Tender Ribs (Full rack)$214(Honey BBQ)呢款食過3次覺得每間分店出嘅Ribs都有少少分別今次呢度食唔錯 肉骨容易分離 比上次腍 所以呢個價錢都算合理Impossible Nachoss$79肉米片好脆 唔鹹 勁多芝士 不過D芝士偏硬 唔係”腍啤啤”熔岩Feel 份量比想像中大好多 3個人都食唔哂 呢個價算抵食! Tarco Beef Salad $119份量又係比想像中大好多 牛柳好香好腍 絕對唔係得幾粒hea你 脆片唔會油 唔好睇佢得d菜&牛柳 男士都表示勁飽 一樣好大份食唔哂 Smoky Mountain Chicken $114🧐雞胸肉有兩塊 雞肉較乾 但好多芝士煙肉舖面 令味道層次豐富左 亦因為咁

Onion Wings $59

基本上食緊炸粉 我諗只食到一成洋蔥味
唔該哂

(Honey BBQ)

呢款食過3次

覺得每間分店出嘅Ribs都有少少分別

Impossible Nachoss$79

Tarco Beef Salad $119

Smoky Mountain Chicken $114

🧐雞胸肉有兩塊 雞肉較乾 但好多芝士煙肉舖面 令味道層次豐富左 亦因為咁食左一舊已經好飽

🍹兩杯Free drinks叫左Hot chocolate &

Cocktail – Blue Margarita (Regular)

呢杯酒精味唔重 我好中意佢個味道似波子汽水 不過杯邊放鹽 個人口味唔中意帶鹹味嘅Cocktail 所以我都會避開鹽黎飲

😌整體黎講 有會員價食係幾抵!

2021-09-01 664 浏览
話說好耐以前我成日黎食ruby tuesday,咁啱發現朋友係會員,食野嘅時候可以享有半價優惠,就一於黎食下啦🤣 其實佢嘅食物質素都唔錯,而且出名大份,最啱一班朋友一齊黎share食!我地試左佢嘅超級漢堡!漢堡真係超級大份,兩個人係食唔哂!呢個burger有兩塊超級厚嘅牛扒,煎到五成熟左右,完美地鎖住肉汁,一邊切就會一邊流啲肉汁出黎🤤 個包仲配有芝士、生菜、洋蔥等,好足料架!而拼盤都好正,可以選擇4款食物,私心推介potato skins同芝士條,熱焫焫仲可以拉到絲🤤 不過食完炸野好熱氣,可以飲翻iced tea balance翻,仲可以無限refill🤣

精選和牛超級漢堡

拼盤對對碰
精選和牛超級漢堡
拼盤對對碰
2021-08-09 681 浏览
約咗朋友傾計聚舊  咁啱呢間餐廳 喺app上訂座有半價優惠 所以揀咗呢一間餐廳 地點方便 座位舒適 🍤露比三合一拼盤加焗薯$428👉有燒排骨 炸雞柳同埋炸蝦🍤燒排骨嘅肉質好嫩 啲汁好濃 炸雞柳同炸蝦炸得有少少乾身  另外揀咗配菜焗薯🥔 🍟露比芝士薯條$158👉薯條控必食😋有啲黑松露喺入面🧀芝士味勁濃郁 薯條份量較多🍄巨型蘑菇片香草意大利幼麵$218👉呢款麵啱啲素食人士☘ 清清地 如果個醬汁多少少會較好 最鍾意芝士薯條🍟下次再嚟都一定會叫平日晚上限時90分鐘  夠鐘時職員會提醒埋單同還枱  有少少趕 因為啲食物製作都需要時間  最後我哋都食得比較急😅如果多少少時間食會好啲😄
地點方便 座位舒適

露比芝士薯條
巨型蘑菇片香草意大利幼麵
  • 芝士薯條
2021-07-31 1486 浏览
耐唔耐就會嚟食嘅Ruby Tuesday小食定牛扒 都會令人心思思想食大大塊bone-in ribeye今晚就嗌你啦Four-way Sampler (regular) $238香口嘢永無得輸Chicken Wings🐣辣辣哋 成層醬包圍住Fried Squid 🦑好爽口好香 有啲surprisedPotato Skins 🥔+ 煙肉 + cream 依個配搭又真百試百好味Breaded Shrimps🍤夠熱夠脆 中上質素啦4樣都係我鐘意食嘅嘢自己食一盤都得啊下次會嗌large size🦦18oz USDA bone-in Ribeye $598嗌咗medium rare 啲紋路靚到呢份量又大 望落好吸引作為食肉獸 望到都興奮🥰切開就粉紅粉紅肉質唔錯 都幾嫩滑同埋係一隻少少痴肥嘅豬🐷肥膏位都幾多趕得切係7月嚟食 跟一杯可樂 仲可以無限refillNew York Cheesecake $118偏軟身嘅cheesecake味道就還可以啦Ruby's Passion成層嘅熱情果醬鋪面如果酸返少少 再清爽啲就好啦Bananaberry Cream Freeze Smoothie 輕輕試咗一啖
耐唔耐就會嚟食嘅Ruby Tuesday
小食定牛扒 都會令人心思思想食
大大塊bone-in ribeye
今晚就嗌你啦
[Chicken Wings + Breaded Shrimps + Potato Skins + Fried Squid]
香口嘢永無得輸

輕輕試咗一啖
好重香蕉味🍌唔會死甜 又幾好喎
2021-07-29
2021-07-28 515 浏览
世貿中心最近大裝修,餐廳選擇少了。今次特別為了18oz大牛扒🤩來到10樓的 @rubytuesdayhk 😛⁡👉🏻食物: 4.5/5⁡▪️18oz USDA(帶骨)肉眼扒😍😍😍😍😍超級大塊!二人分享剛剛好👍🏻點了五成熟,欣賞肉質軟嫩、有肉汁,更帶炭香味😋部分肉帶有肥膏,油香十足!7月限定👏🏻點18oz USDA(帶骨)肉眼扒送可樂,可無限添飲🤩⁡▪️拼盤對對碰選了4款小食,看到炸物的外表原以為會太硬太乾,但入口卻外脆內嫩!特別欣賞炸魷魚,中間肉質爽口彈牙🤤芝士條拉芝🧀效果一流!照燒雞翼中規中矩,炸雞柳則比較乾。⁡▪️Apple crumble 欣賞底層蘋果片酸甜,仍爽口😍⁡▪️ Lemonade 高質👍🏻用新鮮青檸汁,開胃解膩🤤

👉🏻食物: 4.5/5

▪️18oz USDA(帶骨)肉眼扒

▪️拼盤對對碰
▪️Apple crumble
欣賞底層蘋果片酸甜,仍爽口😍

▪️ Lemonade
高質👍🏻用新鮮青檸汁,開胃解膩🤤
2021-06-28 531 浏览
Ruby Tuesday 比人感覺係一間傳統美式既餐廳,一聽美式就比人感覺好大份 一定食唔曬,所以我以為細食既人都唔會選擇呢間餐廳。殊不知當我地入到呢間餐都幾多人,入去個陣都要等位,眼見在坐都好多情侶或一家大細,我心諗佢地咁擦得!?非也!當我就坐叫食物時我就知固中原因。原來餐廳為左迎合香港人口味,佢地既portion control 做得非常好。👍唔係好大碟得黎可以岩岩好填飽個肚。我地叫左個水牛雞翼,肉醬意粉同埋牛肋骨,我個人認為醬汁比較濃左少少。服務方面不過不失,落單同上菜速度都好快。
  • 燒排骨
  • Ribs & Wings
2021-06-27 467 浏览
Ruby tuesday係行會員制既, 做左會員可以全部野半價!咁我之前就做左會員啦,咁抵食緊係要黎啦!焗薯皮呢個薯皮幾得意,佢啲皮上面有少少薯肉既,再加埋啲煙肉同蔥咁,食落去都幾香脆,同埋啲煙肉好惹味!唔錯嫁蒜香雞翼炸得好脆!食落炸炸聲好過癮嫁!不過啲炸粉就少少厚,但食落入面辣辣地,係好惹味既!辣雞肉薄餅呢個薄餅幾好食!啲皮又薄又煙軔,同埋入面好多料嫁!啲肉炒得好香,同埋熱辣辣,超正! 最緊要唔太大份,食完唔會好濟!

焗薯皮

蒜香雞翼

辣雞肉薄餅
2021-05-07 540 浏览
very nice place but have to say the place is kinda too dim. or its their style?but always food was delicious and happy that they offer kids menu. Big portion! my kids shared and couldn't even finish them. added extra 15 to get a juice and vanilla sundae.outstanding service! very attentive and very polite.Thank you for the good food and service.will surely come again : )

will surely come again : )
2021-03-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • nachos
  • applecrumblewithicecream
2021-05-03 1720 浏览
使用App 搜尋銅鑼灣區美食優惠,發現經app預約可享主餐牌食品半價優惠,所以便預約到世貿中心店一試。📍露比三合一拼盤 $398拼盤中有燒排骨半份,炸雞柳和炸蝦,配菜可選焗薯或薯蓉。燒排骨可能時間烤得比較長,肉質有點乾身,欠肉汁。燒烤醬味道濃,如在擺盤上灑點香草會更美觀。炸雞柳金黃香脆,雞柳保持肉汁。炸蝦亦炸得恰到好處,沾上甜酸醬同吃,會惹味不少。配菜挑選了焗薯,熱辣辣的焗薯配上牛油和酸忌廉,簡單而美味。📍煙肉芝士漢堡 $228漢堡餡料足。但筆者不明白為什麼要把面的麵包掀開來上碟,因為筆者記得以往都是餐廳把刀子垂直插在漢堡內,一來可固定所有餡料,二來也可以讓食客感受到擺盤的震撼感。現在這樣上碟,感覺餡料會冷卻掉,失色了不少。筆者自己把刀子插回漢堡拍照,感覺更美式一點。漢堡中的煙肉若再煎得金黃一點會更香口。漢堡包鬆軟,餡料豐富,值回票價。📍朱古力暖心蛋糕 $158雖然說是暖心蛋糕,但切開一半沒有太多流心狀態,所以就沒有特意拍照了。蛋糕價值$158所以份量也頗多,大概是一個小飯碗的份量,味道還可以。餐廳食物味道是不過不失,但比以往卻失色了一點,難怪餐廳推出網上訂座折扣優惠。折扣後價格合理,

📍露比三合一拼盤 $398
拼盤中有燒排骨半份,炸雞柳和炸蝦,配菜可選焗薯或薯蓉。

配菜挑選了焗薯,熱辣辣的焗薯配上牛油和酸忌廉,簡單而美味。

📍煙肉芝士漢堡 $228

筆者自己把刀子插回漢堡拍照,感覺更美式一點。

📍朱古力暖心蛋糕 $158

餐廳食物味道是不過不失,但比以往卻失色了一點,難怪餐廳推出網上訂座折扣優惠。折扣後價格合理,間中吃一下回顧昔日味道也是一個不錯的選擇。

👅 味道:3.5/5
🍽 餐廳:Ruby Tuesday
🌐地址: 銅鑼灣告士打道280號世貿中心10樓1002號舖
2021-04-17
2021-04-16 661 浏览
當我上去攞外賣自取時,他們員工才說沒有餐具供應!為何唔一早通知我呢?我買外賣食,沒有餐具怎麼食呢?另外薯條一做完就放入盒蓋住,令到啲薯條全部濕曬冧曬…………我覺得質素非常之差!
2021-04-10
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
2021-04-10 337 浏览
我是外賣自取的,上到去取餐先通知我沒有餐具供應,為何不預早通我呢?我買外賣沒有餐具在街點樣食請問?薯條因為一做完就即時蓋上盒蓋全部又濕又淋!下次不會再外賣自取了…怕怕!
2021-04-10
外卖自取
2021-02-21 1022 浏览
Half ribs $318.其實都唔使點介紹 ruby Tuesday 既rips係真心好食😃 雖然稱唔上啖啖肉 但煮返淋身 烤得幾香 唔錯呢😌 薯蓉都好入味😛.拼盤$238.哩個係必點 因為rb既拼盤真心好食😝次次都叫薯皮 芝士條 炸蝦 辣既水牛城雞翼有幾款醬點😆😆😆.不過真心有membership 半價先抵食 宜家我個會員 expired 所以應該有緣再去👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻Chocolate cookies $88.之前入ruby Tuesday會有個welcome. Offer 可惜有疫情一路都冇點食過半價優惠.最後襯個membership 完之前食多餐 換埋個甜品.已經食過tall cake但太溜 嚇到我冇係rt食過甜品😂 估唔到曲奇又幾好食 新鮮出爐咬落脆口又熱熱地 好香牛油味 有少少朱古力但唔會覺得太溜.球雪糕都唔差😉 唔錯 但如果做飯後甜品 實在係太飽😂
Half ribs $318
烤得幾香 唔錯呢😌 薯蓉都好入味😛

拼盤$238
有幾款醬點😆😆😆
👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻

Chocolate cookies $88
最後襯個membership 完之前食多餐 換埋個甜品
球雪糕都唔差😉 唔錯 但如果做飯後甜品 實在係太飽😂
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥞 Ȓ̈ȗ̈b̑̈y̑̈’̑̈s̑̈ P̑̈ȃ̈n̑̈c̑̈ȃ̈k̑̈ĕ̈s̆̈ HKD88 @ 🌟 Ruby Tuesday Bar and Grill《👽食神大媽食甜品》.👽 大媽真係覺得呢個應該係暫時為止試過嘅大型連鎖西餐廳入面最難食嘅甜品!如非必要真係千祈唔好嗌呢個 😰 用得咁strong嘅字眼,因為真係對得住良心評論佢真係太離譜差呀!😤.話說睇完戲又唔夠時間再食飯,就揀個地方食甜品。次次都食tallcake,今次就試下從來未試過嘅呢款,點知。。。😫.🥞 佢聲稱係 fluffy pancakes,唔fluffy唔緊要我都唔會太高要求啦對呢類連鎖大眾化餐廳,但結果佢真係硬過隔夜雪櫃拎出嚟嘅漢堡包皮!😒 然後話配以 blackberry coulis,呃 😫 係完全唔覺得係黑莓味,淨係覺得係一pat超酸但係又好似咳藥水咁嘅甜嘅醬。🥴 總之,幾唔想浪費食物都好,真係品質差到最後大半碟 👋。呀!有一樣耶係正常嘅!就係個雲尼拿雪糕,真係雲尼拿味架 🤣.無謂做壞自己品牌,不如改餐牌或者真係做好少少QC控制一下出品了呢。😞 不過當然,我唔知係咪我唔好彩當晚廚師跑馬輸左所以得我呢碟煮成咁

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
無謂做壞自己品牌,不如改餐牌或者真係做好少少QC控制一下出品了呢。😞 不過當然,我唔知係咪我唔好彩當晚廚師跑馬輸左所以得我呢碟煮成咁啦。🤷‍♀️🥺

Ruby’s  Pancakes

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️