2025-06-06
早排收工約左同事去觀塘食晚餐,搵左呢間位於工廈內的西餐廳,走工業風格,空間感大,座位闊落 ,可以好舒服同朋友邊食邊傾CHEF'S RECOMMENDATION SET: SET FOR 2 $498一次過食均沙律、湯、主菜、Pasta/Pizza、甜品同飲品,真心抵食SALAD可選廚師沙律或凱撒沙律,今次揀左各一,沙律菜好新鮮,加上蕃茄同奶酪清辣又開胃SOUP是日餐湯係忌廉湯,香濃入口順滑, 旁邊仲有香脆的麵包片同麵包條,配上芝士奶油醬好香又惹味MAIN今次揀左炭燒紐西蘭西冷牛扒,五成熟口感好好夠粉嫩,肉質厚實外皮帶焦香,鮮嫩多汁,香而不膩,配上烤蔬菜大滿足PASTA今次揀左至尊Pizza,薄餅底酥脆可口,面頭滿滿配料,好鐘意個醬汁酸酸甜甜好惹味,最岩同朋友開心ShareDESSERT可以選擇提拉米蘇/意大利雪糕泡芙, 意大利雪糕泡芙好好食,內層忌廉香滑,配上雪糕同新鮮的水果好有驚喜,另外套餐可以半價order其他甜品,今次叫左蘋果撻,啖啖蘋果香,富口感,面頭仲有雪糕有種冰火相融既感覺
SALAD
SOUP
芝士奶油醬好香又惹味
MAIN
鮮嫩多汁,香而不膩,配上烤蔬菜大滿足
PASTA
DESSERT