2017-09-21
係觀塘返左幾年工,都唔知有呢間cafe。今日經同事口中得知,呢度坐得舒服,食物亦唔錯,所以就決定試下。地點方便易搵,時運工業中心,樓下就巴士站。上到去,地方大,座位比一般餐廳大一倍。係呢區返開工,好食既嘢有排等,就算只能維持生命既食店,都未必有位。一點上到黎go inside,又幾好彩都有三個位。一行三個男人,叫左三個餐,加兩個沙律(每客+$12)。落單幾分鐘,好快就黎左是日餐湯同蒜蓉包餐湯係南瓜湯,加左忌廉,幾幼滑。蒜蓉包每人兩塊,牛油好重手,啱囇重口味既我!沙律菜加左油醋汁,每份加12蚊,開胃又健康。主菜: 新鮮空運澳洲西冷8安士$98牛扒太熟就浪費了,所以叫左五成熟,燒到啱啱好,好多汁,重牛味,份量大,個人認為應該唔只8安士!西班牙黑毛豬豬鞍架$148老細叫左呢個set,我試左一片,好重豬味,食開好嘢既老細都話正!份量又係8安士,應該唔止吧?雞扒意大利飯$88雞扒煎得香口,好大塊,不吝嗇。意大利飯多配料,個汁好香。飯較硬身,如果鐘意食淋身既最好同餐廳講聲。咖啡或茶有茶餐廳水準份量大到3個男人都食唔曬,估唔到工廠樓上鋪做既西餐會咁有驚喜,午餐又多個好選擇!
地點方便易搵,時運工業中心,樓下就巴士站。
一行三個男人,叫左三個餐,加兩個沙律(每客+$12)。
落單幾分鐘,好快就黎左是日餐湯同蒜蓉包
餐湯係南瓜湯,加左忌廉,幾幼滑。
蒜蓉包每人兩塊,牛油好重手,啱囇重口味既我!
沙律菜加左油醋汁,每份加12蚊,開胃又健康。
主菜: 新鮮空運澳洲西冷8安士$98
西班牙黑毛豬豬鞍架$148