觀塘實在太多好野食,好多間阿叔👴🏾都一早bookmark咗輪住去。去過幾間cafe後,今次輪到想食日本嘢!呢間小店隱藏喺一棟工廠大廈🏙裡面,舖頭細細,坐位唔算好多,所以聽聞下晝嚟食要預訂先👫👫。一入到去有個好大嘅開放式廚房,有部投影電視,簡單嘅擺設,令人感覺好似去咗人哋屋企🏠食嘢咁親切。☺️.#旋風滑蛋丼 系列喺呢度嘅招牌菜😚,成日畀人打卡📸放上IG。今次嚟到阿叔當然唔執輸,叫咗 #旋風滑蛋炭雞丼 ($98),點解叫旋風滑蛋🌪🥚?睇相都唔使阿叔解釋啦,非常吸睛👀嘅賣相,嫩滑嘅雞蛋扭成螺旋形狀,面頭灑上蔥花、芝麻,底下就喺同樣鮮嫩、啖啖炭燒味嘅雞肉🐔。真正睇得又食得,旋風滑蛋堅滑,炭燒後嘅雞肉依然鮮嫩,肉汁豐富。🤤🤤🤤.以工廈嘅小店嚟講,呢度嘅價錢可能有啲貴😅,連埋飲品🍵起碼都要舊幾水先落到樓,不過食物質素、誠意度好高,如果喺附近返工嘅朋友,可以諗吓星期五食好啲,去體驗吓旋風滑蛋有幾滑!😆