2017-04-15 734 浏览
之前媽媽生日,想同佢食好野慶祝,可惜屋企個個都病左,唯有等大家好返先啦。慶祝生日都有好多餐廳可以簡,但作為大食得黎又精明既我,放題就係一個唔錯既選擇。近幾年觀塘愈開愈多餐廳,當中更不乏有質素既放題,精挑細選下簡左極尚大瀛喜。本身只係一心諗住食好西,點知一去到發現個環境好唔錯,裝修靚位置又夠寬敞,可以好舒服咁慢慢食。另外,佢個飲品除左一般凍飲,仲有熱咖啡同奶茶。果度仲有幾款熱食可以拎,當中既花膠湯連阿媽都話唔錯!一坐低個侍應姐姐就好細心咁提醒我地order紙有野改左,叫我地落單既時候要留意返,又叫我地落左刺身先,因為要等。其實佢一路講我地已經一路剔緊張紙😂😂拎完飲品,等左陣,盤刺身就到左啦隔離台4個人望住我地3個人但大過佢地盤刺身呆左🤣刺身件件厚切,啖啖鮮味🤤🤤見到好多創意壽司忍唔住要叫黎試下, 幸好整體都唔錯,沒有伏的感覺,除左左上果點鵝肝細左d,試唔到有鵝肝味之外。叫左幾款炸物,榴連炸物超香又流心,媽媽盛讚。我就最中意炸雞翼,外脆內嫩,味道一流。食左個半鐘已經無晒戰鬥力,連雪糕都係食左少少,很飽足既一晚😋

其實佢一路講我地已經一路剔緊張紙😂😂
拎完飲品,等左陣,盤刺身就到左啦
隔離台4個人望住我地3個人但大過佢地盤刺身呆左🤣

刺身件件厚切,啖啖鮮味🤤🤤
2017-04-06
庆祝纪念